MIELINIŲ BANDELIŲ RECEPTAS

Net jei ir nedraugaujate su mielėmis, tai tik ne su šia tešla.

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad dauguma receptų yra labai klaidingi. Bandelės iškepa gražiai, bet kol šiltos tol minkštos, o atvėsus nebeįmanoma valgyti, nes labai kietos.

Tai šios bandelės yra tikras atradimas, receptas labai senas, ir kiek koreguotas. Recepto kilmė žinoma tik tiek, kad tai iš Rusijos. Kiek pakoreguotas ir tikslus bandelių receptas, kurios labai minkštos ir šiltos ir šaltos, o kitą dieną puikiai tinka vietoje baltos duonos naudojimo.

Reikės

1 kiaušinio

200ml pieno

30g šviežių mielių

2 šaukštų cukraus

Druskos pagal skonį

Pusės šaukštelio kepimo miltelių

3 šaukštų aliejaus

400 – 500 g miltų (priklauso nuo miltų)

Kepimo popieriaus kepimui

1 kiaušinio plakinio

Aliejaus indui ištepti, kuriame laikysite tešlą

Dėl grožio ir skonio sezamo sėklų ar kitų mėgstamų sėklų

Gaminimas

  1. Pieną šildau mikro bangų krosenelėje, galite šildyti ir puode. Įkišu pirštą ir patikrinu ar pienas šiltas. Turi būti šiltas, ne per karštas.
  2. Dubenyje šluotele ar mikseriu išplakite kiaušinį, druską, cukrų, pieną ir sutrupinkite mieles. Maišykite viską kol neliks mielių gumulėlių, tuomet supilu aliejų, kepimo miltelius, miltus ir viską šluotele maišau, kol maišosi. Toliau imuosi rankų pagalbos ir tešlą minkau kol viskas susijungs. REKOMENDUOJU: pasilikti apie 100g miltų pabaigai minkymo.
  3. Tuomet likusius miltus suberiu ant stalo ir užbaigiu minkyti tešlą, kol nelips prie rankų.
  4. Stiklinį dubenį ištepkite aliejumi ir dėkit tešlą, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms. ( Indą reikia ištepti aliejumi tam, kad neliptų prie indo sienelių.)
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  6. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
  7. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir imkite norimą kiekį tešlos ( rekomenduoju kuo mažiau, nes pakils ).
  8. Ir delnu kiekvieną bandelę į stalą sukuti greitai ratu. Taip susiformuos tobulos formos bandelės, dėkite į skardą ir taip padarykite su visomis bandelėmis.
  9. Ištepkite kiaušinio plakiniu ir berkite sėklomis.
  10. Kepkite kol gražiai paruduos, kepimo laikas priklauso nuo bandelių dydžio. Jei naudojant tešlos po 20g, tai gaunasi mini bandelės ir jas kept reiktų apie 10 min.

Skanaus ir tikiuosi viskas pavyks, lauksiu komentarų 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

EKLERAI, PLIKYTI PYRAGĖLIAI, PROFITROLIAI

PANNA COTTA SU MĖLYNIŲ GANAŠU

ANTIENOS TULPĖS (confit)

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.