MINI MĖSAINIAI SU ANTIENOS CONFITU

Tikriausiai vienas labiausiai pamėgtų užkandžių švenčių metu, tai mini burgeriukai. Su jais darbo tikrai yra, tačiau ir vaizdas ir skonis atperką tą sugaištą laiką.

Reikės

Mielinių bandelių (receptas) 

Padažui:

3 šaukštų majonezo

1 šaukšto sojos

1 šaukštelio garstyčių

1 šaukštelio medaus

5 rūšių juodųjų pipirų

Žiupsnelio maltos ciberžolės

Mėsai:

600g antienos blauzdelių (tulpių)

1 apelsino

5 rūšių juodųjų pipirų

1 šaukšto medaus

2 šaukštų aliejaus

Vištienos prieskonių

2 skiltelių česnako

Kepimo rankovės

Skaninam su:

1 mėlynojo svogūno

Saujelės špinatų

100g pelėsinio sūrio

Gaminimas

  1. Kepant bandeles, kad būtų labai mažos, reiktų jas svertis po 15g. Iškepa tobulo dydžio. Iškepkite, atvėsinkite.
  2. Padažui skirtus ingredientus su virtuvine šluotele sumaišykite, kol neliks majonezo gumulėlių. Ciberžolė suteiks gražią spalvą.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  4. Antieną įtrinkite su smulkintu česnaku, pipirais, vištiena, medumi, aliejumi ir galiausiai apšlakstykite apelsino sulčių.
  5. Antieną sudėkite į kepimo rankovę, suriškite maišelį, kad skystis nuo anties liktų maišelyje.
  6. Dėkite į kepimo skardelę, pilkite stiklinę vandens ir šaukite kepti.
  7. Kepkite apie 50-60 minučių.
  8. Mėlynąjį svogūną supjaustykite žiedais.
  9. Pelėsini sūrį sudėkite į puodą ir mažoje kaitroje ištirpdinkite jį.
  10. Surinkite viską:
  • bandeles pjaukite pusiau
  • ištepkite abi puses padažu
  • dėkite ant vienos pusės špinatus
  • mėlynąjį svogūną
  • smulkinta antieną
  • apliekite karštu pelėsiniu sūriu
  • uždenkite

 

Skaniausių vasaros vakarienių!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.