Morkų pyragas su sūrio glaistu

  • 1526103_611212098914691_390889922_n-1

Morkų pyragas kurį laiką man buvo mėgstamiausias. Kepiau jį namuose laukiant svečių, kepiau jį ir pats eidamas į svečius, kepiau visomis progomis.

Morkos ir imbieras šio pyrago simbolis. Pyragas pilnas maistingų medžiagų ir vitamino A, ne paslaptis, kad vienoje morkoje yra vienos dienos norma šio vitamino kiekio.

Kažkada esu sakęs, kad reikia gauti iš ūkininko violetinių morkų ir pamėginti kepti iš būtent tos spalvos šį pyragą.

Tokia mintis kilo, kai domėjausi apie morkas, ir sužinojau, kad pirmosios morkos ir buvo violetinės.

 

Reikės

2 stiklinių smulkiai tarkuotų morkų

250g miltų

150g cukraus

Žiupsnelio tarkuoto imbiero

Vieno apelsino žievelės

Šaukštelio kepimo miltelių

3 kiaušinių

100g sviesto

1 šaukšto aliejaus

Saujelės mėgstamų riešutų

250g maskarponės sūrio

Gaminimas

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų, kambario temperatūros sviestą. Viską išplakite.
  2. Suberkite morkas, imbierą, apelsino tarkuotą žievelę, vėl plakite.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Suberkite į išplaktą masę, išmaišykite viską.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 50min.
  5. Iškeptą pyragą ištraukite iš kepimo formos ir kol dar šiltas, aptepkite maskapronės sūriu, apiberkite smulkintais mėgstamais riešutais.

 

Aistra Gaminti!

12784371_10156857175575157_64306474_n


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.