NAMINIS LAVAŠAS (MEKSIKOS VIRTUVĖ)

Tikriausiai lavašą lengviau iškepti nei skanų lietinį blyną. Nes tiesa ta, kad lietinius skaniai kepti moka tikrai labai labai retas.

O vat čia receptas, kur tikrai neprašausite ir pasiseks iš pirmo karto tobulai!

APIE 600g miltų

50 sviesto

Stiklinės karšto vandens

50 g aliejaus

1 kiaušinio

Žiupsnelio kepimo miltelių

Žiupsnelio kmynų

Druskos

Žiupsnelio cukraus

Gaminimas

  1. Užvirinkite vandenį. Įpilkite į stiklinę, kol pasiruošite kitus ingredientus.
  2. 500g miltų sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi ir kmynais.
  3. Į miltų masę pilkite vandenį, dėkite sviesą ir mikseriu plakite, supilkite aliejų ir galiausiai kai masė bus vientisa, įmuškite kiaušinį, išplakite.
  4. Tešlą išverskite ant stalo, paskirstykite į 10 vienodų gabalėlių.
  5. Likusius miltus berkite ant stalo, kur kočiosite tešlą, miltai padės, kad neliptų.
  6. Kiekvieną lakštą reikia iškočioti apvalios formos ir labai labai plonai.
  7. Įkaitinkite keptuvę, dėkite kepti po vieną. Įdėjus į keptuvę, berkite ant kiekvieno lakšto žiupsnelį druskos ir apverskite. Kepinkite kol lengvai paruduos taškeliais.

Įdarui rinkausi traškiai keptą vištieną, sultenę, jogurtą, mėlyną svogūną, pomidoriukus, ir daug žalumos.

Skanaus ir iki kitų kartų 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.