Naujo sezono pradžia, bloggerių diena – su pyragais. Daržovių pyragas su šonine

 Šis sezonas, bent jau jo ketvirtis bus – pyragų sezonas. Esu numatęs daug kepinių ir pyragų. Taip pat daug ir įvarių gaminamų tešlų.

Viskas, vasarėlė baigėsi, prasideda nauji darbai, naujas sezonas, naujas tinklaraščio receptų įvaizdis. Pirmą sezono ketvirtį, skirsiu dėmesio salotoms ir pyragams, o antrąjį – griebsiu mėsą į rankas :). Taigi, šiandienos pirmasis. Daržovių karalius PYRAGAS

Pyragas su šonine
Reikės
160g sviesto
250g miltų
Žiupsnio cukraus
Žiupsnio druskos
8 šaukštų pieno
1 kiaušinio plakinio

Pusės baklažano
2 pomidorų
Keletos saujų sultenės arba špinatų
Saujelės voveraičių arba pievagrybių
2 saujų tarkuoto mėgstamo sūrio
10 riekelių plonai pjaustytos šoninės
Brie sūrio
Keletos šaukštų mėgstamo čili padažo
Pipirų, druskos
Saujelės sezamo

Gaminimas
1.  Sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite miltus, druską, cukrų ir viską rankomis trinkite kol miltai susimaišys su sviestu ir taps sviestiniai miltai.
2. Supilkite pieną ir rankomis tešlą kočiokite, jei per skysta, dėkite truputį miltų, jei nesulimpa į vieną guzą, tuomet pilkite dar pieno. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
3. Pasiruoškite ovalios formos kepimo indą. Vieną tešlos dalį ištieskite skardos dugne ir šonus.  Ištepkite čili mėgstamu padažu.
4. Griežinėliais supjaustykite pomidorus, kubeliais baklažaną. Dėliokite į skardą, sudėkite sultenes, grybus, sūrį, šoninę ir berkite druskos ir pipirų.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
6. Iš likusios tešlos iškočiokite ovalios formos dydžio ir pločio blyną, kad uždengtumėte pyragą. Ties viduriu uždėkite brie sūrį ir peiliu aplink jį pjaukite tešlą. Nuimkite tą tešlos vietą ir įdėkite – paspauskite brie sūrį.
7. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apiberkite sezamo sėklomis. Kepkite kol gražiai apskrus.

Skanaus :))


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.