Neškimės į darbą: vištienos iešmeliai

Na ir kas, kad dabar vasara ir nesinori sedėti visą dieną darbuose, maistą galime neštis į darbus, mokyklas ir visur kitur! O ir suvalgyti juk jį nebūtina darbo virtuvėje, galima susirasti gražią vietelę.

Kaip aš marinuoju vištieną???

 

Vištieną supjaustau kubeliais ( norimo dydžio ).

Juodieji 5 rūšių pipirai

Skiltelė česnako

Vištienos prieskoniai

Soja

Šviežios arba džiovintos gelsvės lapeliai

Imbieras

Aliejus

 

Visus šiuos ingredientus sumaišius, vištienai marinuotis pakaks 20 minučių. Aliejaus reiktų tiek, kad dvigubai apsemtų visus prieskonius. Jei marinuojate nedidelį kiekį, tuomet kepant vištienai nereikia pilti jokio riebalo į keptuvę. Užteks ir nuo marinato aliejaus, kuris bus įsigėręs į vištieną.

Kuo daugiau pilsite riebalų į keptuvę, tuo mažesnis šansas, kad vištiena apskrus. Kuo mažiau riebalo, tuo labiau ji bus paskrudus.

Jei kepsite kepsniukus ir norite, kad būtų sultinga vištiena, prieš baigdami kepti 3 minutėms, į keptuvę įpilkite pusės stiklinės vandens ir uždenkite. Patroškinkite. Taip ji bus sultinga ir nesausa.

Šviežia gelsvė vištienai priduos grybo skonio, o vištiena geriausi draugai su grybais.

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.