Nostalgiski vafliai

Kokie skanumai, kokie saldėsiai, kokie malonumai…

Kai tik sužinojau, kad rytoj fotografė laisva ir galėsime fotografuoti maistą tinklaraščiui, pati pirma mintis buvo apie desertus ir  kad tikrai gaminsiu perteptus vaflius. Nei viena vaikystėje šeimos šventė neapsėjo be jų.
Šiandien aš dalinuosi savuoju receptu.
Reikės
5 didelių valfių lakštų
Skardinės mėgstamo karamelinio kremo arba visiems gerai žinomo RUDUDU
50g juodojo šokolado
1 apelsino žievelės
4 varškės sūrelių (mėgstamo skonio)
Puošimui (vyšnių, sultenės lapelių, keksiukų formelių)
Gaminimas:
1. Išsispauskite su norimo dydžio formele vaflius.
2. Imkite 2 dubenius, ir rududu padalinkite per juos du. Į vieną sudėkite ir sūrelius, šakute sutrinkite, įtarkuokite apelsino žievelės. Kitą – palikite tiesiog rududu.
3. Vaflius sloksniuokite 4-5 vafliais. Tepkite varškės sūrelių ir rududu mase.
4. Šonu šaukšteliu ištepkite rududu.
5. Paslėkite šaldytuve. (Uždekite lėkštę ar nedidelė lentelę ir ant viršaus kokį sunkenį daiktą. Taip palaikykite 2-3 valandas.
6. Garų vonelėje ištirpdinkite šokoladą. Aptepkite vaflinių keksiukų viršūnes, puoškite vyšniomis ir sultene.
Skanaus 🙂

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.