Obuolių pyragas

Žinot, kartais pagalvoju, kad dabartinės technologijos virtuvėje gali padaryti didelę darbo už patį Tave. Taip yra ir su šiuo trintuvu ETA VITAL BLEND. Ką darydavau rankomis, dabar galiu tiesiog daryti su juo.

Manau ir taip aišku, kad su juo kokteiliai gaunasi skaniausi, bet man kur kas įdomiau su juo eksperimentuoti ir neapsiriboti vien kokteiliais!

Šį kartą dalinuosi obuolių pyrago receptu, obuolių dar tikrai dauguma daug turime, todėl tik kept ir kepti pyragus!

Tešlai reikės

60g sviesto

Žiupsnelio vanilinio cukraus

Stiklinės miltų

1 kiaušinio

Kepimo popieriaus

Pyragui reikės

3 šaukštų spanguolių arba mėlynių uogienės

4 obuolių

1 kiaušinio

1 stiklinės miltų

1 plytelės juodojo šokolado

500 g trintos desertinės varškės

Gaminimas

  1. Sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su miltais ir vaniliniu cukrumi, trinkite tarp pirštų, kol miltai susijungs su sviestu. Pilkite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Plonai iškočiokite ir klokite tešlą į kepimo skardą, kad būtų uždengti tiek dugnas, tiek kepimo skardos šonai.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. Obuolius nulupkite, iškaulinkite ir sudėkite į trintuvą ETA VITAL BLEND. Trintuvu sutrinkite, kad liktų obuolių maži gabalėliai.
  4. Garų vonelėje sušildykite iki skystumo šokoladą, supilkite į trintuvą, supilkite uogienę ir viską išplakite.
  5. Iš trintuvo visą masę supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, berkite miltus ir sudėkite varškę, viską išmaišykite.
  6. Sudėkite masę į kepimo skardą. Įdėkite į orkaitę, kepkite apie 45 – 50 min.
  7. Iškeptą, atvėsinkite – sutvirtės.

Aš iš likusios tešlos gabalėlio padariau dar ir formeles ant pyrago, tik jas uždėjau likus kepti 20 minučių iki pabaigos. Jei kočiosite tešlą storiau, jums neliks tešlos.

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.