Obuolių pyragas

Gal tikriau skambėtų GALETĖ, o ne pyragas.
Kai artėja žiema, mane visuomet traukia link pyragų su obuoliais ir cinamonu. Tiesiog tai silpnybė.

Labai paprastas receptas, dalinuosi!

Tešlai reikės
120 g miltų
90 g sviesto
3 šaukštų pieno
1 kiaušinio plakinio
Žiupsnelio druskos
Šaukštelio cukraus
Įdarui
250 g maskarponės
2 šaukštų cukraus
Šaukštelio cinamono
2 didelių obuolių
Saujelės migdolų drožlių
Gaminimas
1. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su miltais, druska ir cukrumi, trinkite tarp pirštų, kol miltai susimaišys su sviestu. Įpilkite pieno ir užminkykite tešlą.
2. Maskarponę sumaišykite su cukrumi, cinamonu. Obuolius supjaustykite smulkiomis skiltelėmis.
3. Iš gautos tešlos iškočiokite kuo didesnį ovalų blyną, maskarponės sūrį tepkite ant tešlos, palikite šonuose vietos. Dėliokite ratu obuolius. Užlenkite kampus.
4. Ištepkite viską kiaušinio plakiniu ir apiberkite migdolų drožlėmis ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 30-40min. 


Susiję straipsniai

2 Discussion to this post

  1. krija parašė:

    Sviestą sumaišyti su sviestu ? Gal galite paaiškinti 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.