Padažai: Rikotos padažas

  • jon_0747-edit

 

Su kuo tik kalbėčiau, virtuvėje turi didžiausią problemą, tai ruošiant patiekalus, sugalvoti – padažus.

Yra dalis žmonių kuriems tinka, užsilašinti jau paruošto ir pirktinio padažo, tačiau yra ir tokių, kurie jei daro nuo A, daro iki pačios Z ir padažas turi būti ruošas namuose.

Pradedu padažų maratoną! Padažai dvi savaites ir kasdien! Kas pamenate, kai skelbiau sriubų maratoną? Kasdien vis nauja sriuba… Sulaukiau daug atsiliepimų, kad tikrai pravertė. Džiugu, tikiuosi ir toks skyrius pravers 🙂

Pirmasis padažas su kuriuo praveriu duris į šį skyrių, tai rikotos padažas. Jis toks galingas, kad tinka beveik prie visko!

 

Rikotos padažas

Reikės

 250g rikotos

20 g sviesto

Stiklinės grietinėlės ( procentai nesvarbu )

Pusės šaukštelio sojos

Pusės šaukštelio balzaminio acto

Žiupsnelio kmynų

Žiupsnelio citrinpipirių

Pusės šaukštelio medaus

Žiupsnelio ciberžolės

 

13036608_1158758157482326_322633153_o

Gaminimas

  1. Į puodą sudėkite sviestą, lengvoje kaitroje ištirpinkite jį.
  2. Supilkite grietinėlę ir sudėkite riktotą. Viską šluotele maišykite iki vientisos masės.
  3. Sudėkite prieskonių, pagal skonį. Privalu ragauti.
  4. Užvirinkite ir nutraukite nuo kaitros.  5 min, leiskite padažui pailsėti.
  • Padažas tinka, prie nesaldžių blynų, vaflių pyragų, paukštienos. Padažu galima paskaninti troškinius, užkepėles.

Aistra Gaminti!

 

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.