Pavasarinis sūrio pyragas

  • 576761_529464977089404_1157969509_n

Na tikriausiai niekas nepaneigs fakto, kad iki pavasario pradžios beliko kelios dienos. Aišku, tai tik kalendorinis pavasaris ir kovas toks nenuspėjamas mėnuo, kai dar ir šaltukas ir snaigės turi teisę karaliauti. Bet vienas man labai žavus dalykas yra – šviesa.

Prabundame jau prie šviesos, o ir daugelis darbą baigiame su šviesa, todėl ir nuotaikos visai kitos… Bent pas mane, pas mane jau karaliauja pavasaris, šviesios spalvos, gaivesni skoniai… Mažais žingsniukais link vasaros…

Todėl šiandien kepiau, šį lengvą pyragą. Kodėl pavasarinis? Nes šaltuoju metu, norisi kuo daugiau biskvitinių kepinių, gal ir saldesnių. Šiltuoju metu, norisi kuo gaivesnių, galbūt nekeptų pyragu iš šaldytuvo ( sustingusio), o va būtent šis – nei toks, nei anoks. Kepam!

 

Reikės
250g miltų
125g sviesto
375g cukraus
1 kiaušinio
600g rikotos
6 kiaušinių trynių
Pusės šaukštelio cinamono
Pusės apelsino tarkuotos žievelės

Gaminimas
1. Dubenyje sumaišykite 125g cukraus, sviestą, 1 kiaušinį ir miltus. Viską minkykite rankomis.
2.Pasiruoškite kepimo indą, pagamintą tešlą išklokite taip, kad kuo daugiau būtų padengti šonai.
3.Rikotą sumaišykite su 250g cukraus, cinamonu, kiaušinių tryniais ir apelsino žievele.
4. Gautą masę pilkite ant miltinės tešlos, esančios kepimo inde.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 45-55min.

Žiupsnelis Aistros gaminant!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.