Peteliai su arbūzų ir žirnelių salotomis

Peteliai, man tai yra kažkas mielo ir skanaus. Mielo? Mielo, nes jų tas dydis, toks, kad jas ruošiant priverčia nusišypsoti. Jų paruošimo būdų yra begalės, kaip ir vištienos blauzdelių ar sparnelių. Petelius galima virti, kepti, troškinti, rūkyti ir grillinti. Tarp kitko man skaniausi kepti lauke, griliuje, arba šviežiai rūkyti. Tikrai labai gardu.
Kadangi mes namuose neturime dažniausiai rūkyklėlės, o ir grillius ne kiekvienas prieinamas, tad nusprendžiau iškepti petelius namuose su vasariškom salotom.

Reikės:

6 petelių
Šaukšto garstyčių
Šaukšto aliejaus
Santa Maria prieskonių vištienai
2 skiltelių česnako
5 rūšių pipirų prieskonių
Šaukšto sojos
Druskos
Šlakelio aliejaus kepimui

Salotoms:

Truputėlio arbūzo
Keletos ridikų
Keletos šaukštų konservuotų žirnelių
3 slyvinių pomidorų
Saujelės špinatų
Puošimui daigelių
Šlakelio prieskoninio aliejaus

Gaminimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
2. Į indą dėkite garstyčias, pilkite šaukštą aliejaus. soją, druską, pipirų mišinio, prieskonių vištienai, įtarkuokite česnako. Viską išmaišykite.
3. Gautu marinatu įtrinkite krupščiai petelius. Visą marinatą sunaudokite visiems peteliams. Įtrinkite ir po odele.
4. Mėsai užtenka pasimarinuoti 30min, tačiau kepame iš karto ir nelaukiame. Skonis bus toks pats skanus. Įkaitinkite  keptuvę, pilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite petelius. Apkepkite iš visų pusių, kol apskrus.
5. Kepimo skardą, išklokite kepimo popieriumi, sudėkite iš keptuvės petelius ir šaukite kepti 20min į orkaitę.
6. Kol peteliai kepa, ruoškite salotas.
7. Visus ingredientus supjaustykite norimais dydžiais ir sudėkite į lėkštes. Pilkite šlakelį prieskoninio aliejaus ir tiekite su peteliais.

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.