Pomidorų užtepėlė

  • jon_0134

Užtepėlių receptų yra šimtai, tūkstančiai ir visi daro jas, kaip tik moka, geba ir žino. Niekaip nesuprantu, kam pirkti, kai tai užtrunka pagaminti, vos 15min… 🙂

O ir pagaminta paties, kur kas maloniau valgosi, o ką kalėti apie jausmą, pastangas kurį perteikį į ruoštą patiekalą. ( SKATINU GAMINTI 😀 )

Nereikia eiti restoranus, kad gautumėte skanios duonelės su užtepėle, pasidarykite restoranėlį namuose!

Svarbiausia žinoti, kad užteplėlės dažniausiai daromos iš:

  • Daržovių
  • Sūrio gaminių
  • Varškės

Jei turite vieną iš šių produktų, Jums liks tik tinkamai pagalvoti, kokio gi skonio norite išgauti užtepėlę.

JON_0146

Reikės

1 raudonosios marinuotos paprikos

10vnt saulėje džiovintų pomidorų

200 g pusriebės varškės

Šakelės kalendros

Šakelės petražolės

Šaukštelio sviesto (kepimui)

Šakelės šviežio baziliko

Skiltelės česnako

Gaminimas

  1. Papriką supjaustykite kubeliais, česnaką sukapokite, saulėje džiovintus pomidorus pasmulkinkite.
  2. Įkaitinkite keptuvę, dėkite sviestą, sudėkite daržoves. Kepinkite apie 5min, lengvoje kaitroje.
  3. Smulkiai sukapokite prieskonines žoleles.
  4. Į didesnį dubenį sudėkite varškę, prieskonines žoleles ir keptas daržoves.
  5. Virtuviniu trintuvu viską sutrinkite, iki tol kol masė bus vientisa.
  6. Tepkite ant duonelės. Tinka paprieskoniuoti šviežiu čiobreliu.

Aistra Gaminti!

12784371_10156857175575157_64306474_n


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.