PRADEDAM NAUJĄ SEZONĄ: Makaronai su voveraitėmis ir obuoliais

Patiekalo sudėtingumas    –  roberto-cavalli-gold-lizzard-spoon-1

Na ir pagaliau atėjo ta diena, kai prisikaupė jau priruoštų patiekalų, prifotografuotų nuotraukų ir prirašytų receptų. Vasaros antroje pusėje pradėdamas minimalias atostogas atsiribojau ir nuo tinklaraščio, ir tai tik į naudą. Kodėl? Nes turiu laiko gerai pagalvoti, stebėti, ragauti.

Tai laikas suprasti savo šių metų patiekalų prizmę. Kadangi esu jaunas, todėl tos prizmės pas mane tikrai zigzagzuoja, tačiau stengiuosi viską daryti kokybiškai ir aiškiai, kad kiekvienas skaitytojas paruoštų taip, kaip paruošiau aš.

Ieškau savęs virtuvėje ir tikrai todėl ant savęs nepykstu ir net neskubinu, viskam savo laikas. Faktas tas, kad be savo tinklaraščio tikrai ramiai gyventi negalėčiau, šis dalykas mane labiausiai veža!

Ilgai šnekėti ir rašyti nemoku, dažniausiai noriu viską parodyti darbais ( tikras praktikas ), minčių daug, viskas sunkiai rašosi, todėl einam prie naujo recepto. MMMmmm. Viena paslaptis šiame recepte… OBUOLIAI. Intriga? Gaminam!


Porcijų skaičius   


4


Reikės

400g makaronų kaspinėlių

50 g sviesto

1 mažos geltonos arba žalios cukinijos

0.5 l voveraičių

2 nedidelių arba 1 didelio svogūno

2 skiltelių česnako

Nedidelio riešulėlio svogūnų laiškų

Nedidelio riešulėlio petražolių

2 mėgstamų obuolių

10 vnt šparaginių pupelių

3 šaukštų kietojo sūrio

1.5 stiklinės grietinėlės

Juodųjų pipirų

Druskos

Gaminimas

1.Makaronus išvirti taip, kaip nurodyta gamintojo. Nukošti, perplauti po šaltu vandeniu, nusausinti.

Viską susipjaustykite:

  • Cukiniją griežinėliais.
  • Svogūną smulkiais kubeliais.
  • Jei didelės voveraitės – per pusę.
  • Svogūnų laiškus smulkiai sukapoti peiliu.
  • Petražoles peiliu susmulkinti.
  • Šparagines pupeles perpjauti pusiau.
  • Česnaką supjaustyti kiek įmanoma smulkiau.
  • Obuolius pjaustyti smulkiais kubeliais.
  • Sūrį smulkiai sutarkuokite.

2. Į nedidelį puodą sudėkite šparagines pupeles ir pilkite vandens, kad apsemtų. Statykite ant kaitros, virkite kol suminkštės.

3. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite sviestą, suberkite česnaką, svogūnus ir obuolius. Pakepinkite kol lengvai pagels česnakas.

4. Sudėkite voveraites, cukinijas ir obuolius. Viską pakepinkite mažoje kaitroje apie 7 minutes.

5. Šparagines pupeles nukoškite, sudėkite į keptuvę, berkite petražoles ir svogūnų laiškus, pamaišykite ir supilkite grietinėlę. Troškinkite apie 3-5 minutes.

6. Suberkite į keptuvę makaronus, sumaišykite su padažu, gardinkite druska, pipirais ir tarkuotu sūriu, pamaišykite ir tiekite.

 

Aistra Gaminti!

Iki kito karto 🙂

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.