Prancūziška svogūnų sriuba

Sriuba, kuri kilusi nuo tų laikų kai žmonės grįždavo namo ir nebūdavo nieko tik keli ingredientai.

Kaip smagu sužinoti tokių patiekalų istorija. Čia kaip su CEZARIO salotomis… Jei nežinote pasidomėkite, tikrai įdomį.

Grįžti namo ir turi išsivadėjusio šampano, sviesto ir svogūno. Taip paprastai ir kilo ši sriuba ir jos atmainos. Įdomiausia tai, kad ji buvo populiari ir tarp karalių ir paprastų kaimo žmonių sriuba.

Dalinuosi savo variantu, aišku panaudosiu kiek daugiau ingredientų, bet daugumą tikrai galime rasti namuose.

 

Reikės

7 vidutinio dydžio svogūnų

2 skiltelių česnako

5 šaukštų arba 140 g sviesto

1l daržovių sultinio

Pusės stiklinės baltojo vyno

50 g smulkiai tarkuoto sūrio

Lauro lapelių

Druskos

Pipirų

Čiobrelio

Gaminimas

  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Česnakus susmulkinkite.
  2. Įkaitinkite puodą, dėkite sviestą ir sudėkite svogūnus su česnaku ir lauro lapeliais. Viską kepinkite kol svogūnai lengvai pagels.
  3. Supilkite vyną ir pavirkite 3 minutes, kad išgaruotų alkoholis. Supilkite sultinį.
  4. Taip virkite sriubą apie 15 minučių. Po 15 minučių sudėkite prieskonius, tarkuotą sūrį. Išjunkite, uždenkite ir palikite 5 minutes.
  5. Tiekite su mėgstama duona.

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.