Pyragas kuris primena man vaikystę, su uogomis

Štai, tas pyragas dėl kurio, aš čia taip su tuo pavadinimu. Nežinau tiksliai kuo, manau, dėl to, kad puikiai pamenu, kaip kažką panašaus mama vis šviežio parnešdavo su aguonomis.
Aš gaminau su braškėmis, ir daug kitų uogu ir vaisių. Visi gabalėliai gavosi skirtingi, tačiau aš rašysiu tik pačio pyrago receptą, o patys pagalvosite kaip norite papuošti 🙂
Reikės
300g miltų
100g cukraus
30g kepimo miltelių
100g sviesto
100ml kefyro arba braškių skonio pasukų
2 kiaušinių
200g braškių
Gaminimas
1. Nuplaukite braškes, supjaustykite smulkiais kubeliais. 
2. Miltus, cukrų, kepimo miltelius suberkite į indą, išmaišykite.
3. Sviestą supjaustykite kubeliais.
4. Sviestą ir braškes berkite į miltų masę. Išminkykite ranka, iki trupuninės masės.
5. Kiaušinius suplakite su kefyru arba (…), supilkite į miltų masę, išmaišykite. Berkite ant stalo truputėlį miltų, iškočiokite norimą formą.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros, kepkite pyragą apie 25min. Priklausomai nuo orkaitės, stebėkite.
Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.