Rabarbarų ir avokadų pyragas

Šiam pyragui ruošiausi ilgai, net nesuprantu kodėl. Varčiau daug receptų, skaičiau įvairių minčių kaip skaniai paruošti rabarbarų pyragą, ir va kilo mintis sujungti du ingredientus , tai avokadas ir rabarbaras. Jau vien ruošiant avokado kremą, supratau, kad bus OHO, kaip stipru, tad visiškai improvizavau ir pradėjau gaminimo procesą.

Reikės tešlai

60g sviesto

Žiupsnelio vanilinio cukraus

Stiklinės miltų

1 kiaušinio

Kepimo popieriaus

2 stiklinių žirnių ar kitų kruopų ( kepimui )

Reikės įdarui

1 gerai sunokusio avokado

4 didelių rabarbarų

250g maskarponės sūrio

Pusės citrinos sulčių

Šaukštelio kakavos

Šaukštelio vanilinio cukraus

10 smulkintų pistacijų

Stiklinės cukraus

Pusės stiklinės cukraus pudros

100 g smulkintų ir sūdytų žemės riešutų

Žiupsnelio stambaus rudojo cukraus

1 kiaušinio

4 šiaukštų miltų

13214447_1175328629158612_1593986920_o

Gaminimas

  1. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite smulkiai ir įdėkite į puodą, berkite stiklinę cukraus ir statykite ant lengvos kaitros. Nuolat pamaišant virkite apie 20min, kol rabarbarai visiškai subliukš.
  2. Sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su miltais ir vaniliniu cukrumi, trinkite tarp pirštų, kol miltai susijungs su sviestu. Pilkite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Plonai iškočiokite ir klokite tešlą į kepimo skardą, kad būtų uždengti tiek dugnas, tiek kepimo skardos šonai.
  3. Įtieskite ant tešlos kepimo popieriaus ir berkite žirnius ar kitas krupas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite viską 10min, po 10 ištraukite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5min. Ištraukite, atvėsinkite.
  4. Avokadą nulupkite, ištraukite kauliuką ir dėkite į virtuvinį kombainą, įpilkite citrinos sulčių ir suberkite cukraus pudrą, viską sutrinkite iki kremo masės, sudėkite pistacijas, maskarponės sūrį, vanilinį cukrų, kakavą ir vėl viską sutrinkite iki vientisos kremo masės, įmuškite kiaušinį, paplakite, įdėkite miltus, ir baikite plakti.
  5. Kremą supilkite į kepimo skardą ant tešlos viršaus ištepkite subliuškusius rabarbarus ir apiberkite riešutais. Kepkite 30 min, toje pačioje temperatūroje kaip ir kepėte tešlą.
  6. Po 30 min, apiberkite ruduoju cukrumi ir dar pakepkite 5 min, taip pyragas karamelizuosis ir bus dar gardesnis!

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.