RIEŠUTŲ DUONA ( sveikas gyvenimas)

Tikriausiai ateina tas laikas, kada tu nusprendi riebesnį maistą pakeisti sveikesniu, todėl jau antrą mėnesį labai griežtai sportuoju ir stengiuosi sveikai maitintis. Pasakysiu ir tai, kad viskas PROTO RIBOSE, nekankinu savęs.

Manau dabar yra toks laikas, kada galime vieną pakeisti kitu arba net trečiu ar ketvirtu, todėl kai galime rinktis, kodėl nepasirinkus geriausio varianto.

Galite pagalvoti, kad ši duona kieta ir tinkama tik užkandžiui, tai prieštarauju! Ji minkšta visas 3 dienas, o per tiek ją tikrai sudorosite 🙂

Reikės

100 g migdolų riešutų

100 g graikinių riešutų

100 g pistacijų (gryno kiekio)

100 g saulėgrąžų sėklų

100g linų sėmenų

100 g moliūgų sėklų

100 g aguonų

Pusės stiklinės vandens

Druska pagal skonį

Malto baziliko

4 kiaušinių

1 banano

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

 

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių temperatūros.
  2. Migdolus, graikinius riešutus ir pistacijas iki smulkumo sumulkinkite.
  3. Suberkite į dubenį visus kitus birius produktus. Įpilkite vandens, prieskonių ir išmaišykite.
  4. Bananą ir kiaušinius virtuviniu trintuvu – sutrinkite ir įmaišykite į visą masę.
  5. Kepimo indą ištepti aliejumi ir suberti visą duonos masę.
  6. Kepti 50 min.

Skanaus ir skanių pusryčių, o svarbiausia – sveikų 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.