Risotas su baravykais ir jūros gerybėmis

Pavasariui įsibegėjus, norėčiau pasidalinti šiuo spalvingu ir gardžiu patiekalu.. Žinoma… Sepijų rašalo ne taip ir lengvai jau gavau, bet Vilniuje jo rasti įmanoma! ( Noritiems – pasidalinsiu kur pirkau. )
Jau gal keli metai, kaip apie tai vis pagalvodavau, kad Risotas su sepijų rašalu, turi būti labai išvaizdus!
Kaip gaminti risotą tikrą, manau didelė dalis net pradedančių virėjauti, jau žino, čia dalinuosi supaprastinta jo atmainą.

Reikės:
Stiklinės virtų risoto ryžių (specialūs pirkti būna prie
ryžių, prekybos vietose)
Saujos baravykų
Pusės stiklinės grietinėlės
2g sepijų rašalo
Pusės mėlynojo svogūno
Česnako skiltelės
3 šaukštų morkų sulčių
Saujelės kepintų krevečių
2 šaukštų konservuotų midijų
Šaukšto sojos
Druskos, pipirų
Saujelės smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Puošimui tinka plonai pjaustytos cukinijos
Gaminimas
1.
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais,
      česnaką smulkiai sutarkuokite.
2.
Įkaitinkite keptuvę, dėkite sviestą, svogūnus su
česnakus, apkepinkite.
3.
Kol kepa svogūnai su česnakais, supjaustykite
kubeliais baravykus, sudėkite į keptuvę, pilkite sojos.
4.
Vis pamaišant suberkite ryžius, pilkite morkų
sultis, sepijų rašalą ir grietinėlę. Sudėkite kepintas krevetes, konservuotas
midijas. Neperkaitinkite ir nepermaišykite. Neturi gautis košė, ryžiai
birūs.  Skaninkite druska, pipirais. Puoškite.

Aistra gaminti!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.