Saldus grikių pyragas

Pasižadėjau, kad nekelsiu jokių kalėdinių receptų. Kodėl?
Nes yra daug tinklaraštininkų, kurie būtent šiuo metu virtuvėje plūsta, kepa ir džiaugiasi, o man… Kalėdinės maisto fotosesijos, tiesiog neteikia jokio įdomumo, nes tai daro visi. Imbieriniai sausainiai? 🙂 Meduolių tortai? Nee. Ne man 🙂

Aš va, galiu kokį grikių pyragą

Reikės
6 šaukštų cukraus
100 g sviesto
1 stiklinės virtų grikių
3 kiaušinių
180 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
3 kriaušių
2 bananų

Gaminimas
1. Į įkaitusią keptuvę dėkite 4 šaukštus cukraus, kepinkite kol cukrus paruduos. Kai masė paruduoja sudėkite sviestą ir viską maišykite iki kol pasidys karamelė. Dėkite virtus grikius ir pakepinkite karamelėje apie 2min.
2. Kiaušinius suplakite su likusiu cukrumi iki standumo, atsargiai berkite miltus ir kepimo miltelius. Viską išplakite.
3. Kriaušes pjaustykite skiltelėmis, o bananus riekelėmis. Kepimo skardelę išklokite sviestiniu kepimo popieriumi, sudėkite ant dugno kriaušes ir bananus. Ant viršaus berkite grikius ir pilkite ant visko tešlą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30min. 

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.