Salotos su keptais burokėliais, figomis ir baltuoju sūriu

Kai šalta ir toks oras lauke, tikrai pritarsiu… Nesinori nei salotų, nei kokių kitų lengvų patiekalų.

Jaučiasi, kad organizmas prašosi riebiau, daugiau ir sočiau. Kadangi pasisotinti ir pasistiprinti reikia, tai ieškau sau salotų, kurios būtų ir sveikos ir skanios ir SOČIOS.
Reikės
1 vidutinio dydžio žalio burokėlio
2 gerai prinokusių figų
200 g lietuviško baltojo sūrio
2 saujų burokėlių lapų
Saujelės gražgarstės
Apie 20 g pinijos kepintų riešutų
5 mažų, gražių pomidoriukų
Šaukšto kaparėlių
Šaukštelio skysto medaus
Šaukštelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Burokėlį nulupkite ir įsukite į foliją. Kepkite apie 30min.
2. Figas supjaustykite išilgai į 6 dalis, sūrį supjaustykite kubeliais, pomidoriukus pjaukite pusiau.
3. Į indą dėkite lapus, sūrį, kaparėlius, figas, pomidoriukus, berkite pinijos riešutų, pasmulkintą keptą burokėlį.
4. Pilkite alyvuogių aliejumi, ir šaukštelį medaus. Tiekite.
Aistra Gaminti!

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.