Sausai brandintos jautienos steikas

Žinome jau, kad jautienos steikui marinuotis ilgai tikrai nereikia, tačiau norintiems marinuoti iš vakaro turiu puikų marinavimo būdą.


Porcijų skaičius


1


Reikės

220g  http://Sausai brandintos jautienos didkepsnio (KITCHEN ME produkcija, kurią rasite didesniuose prekybos centruose)

1 obuolio

1 šaukštelio grūdėtų garstyčių

1 šaukšto aliejaus

5 rūšių juodųjų pipirų

1 šaukštelio sojos

1 šaukšto sviesto

Folijos

Gaminimas

  1. Obuolio žievelę nulupkite ir išimkite sėklas. Supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. Visus ingredientus skirtus marinavimui sudėkite į dubenį ir virtuviniu blenderiu sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Į dubenį dėkite didkepsnį ir įtrinkite marinatu. Uždenkite dangčiu, maistine plėvele ar maišeliu ir statykite į šaldytuvą. Palaikykite per naktį.
  4. Kitą dieną, įkaitinkite keptuvę dėkite sviestą, dėkite steiką. Kepkite iki norimo rausvumo, aš kepu po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
  5. Ištraukite iš keptuvės ir dėkite į indą, uždenkite indą sandariai folija. Palaikykite taip apie 2 -4 minutes.
  6. Tiekite. Ant viršaus steiko galite berti druskos. Jokiu būdu neberkite marinuojant, bus sausas steikas.
  7. Tiekite su šviežiomis salotomis. Aš tiekiau ir su voveraičių krepšeliais, receptą rasite čia : http://Pyragėlai

Skanaus ir iki kitų kartų 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.