SAUSAINIŲ DIENA: kakaviniai sausainiai per 15 minučių

Šiandien pasaulyje minima sausainių diena, todėl greit nuvažavau iki artimiausios parduotuvės ir nusipirkau kakavos, puoliau kepti ir mielai žiemiškai fotografuoti, kol dar šviesu.

Skonis PASAKA, o ir laiko reikės tik 15 minučių.

 

Reikės

3 kupinų šaukštų kakavos

2.5 kupinų stiklinių miltų

1 apelsino žievelės

Pusės stiklinės rudojo cukraus

220g sviesto

2 kiaušinių

1 šaukštelio vanilinio cukraus

 

Gaminimas

  1. Sviesta suamišykite su curkumi ir vaniliniu cukrumi. Viską darykite rankomis.
  2. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinius įtarkuokite apelsino žievelės, suberkite kakavą ir viską išminkykite.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
  4. Tešlą iškočiokite ir išspauskite norimas formas.
  5. Į kepimo skardą tieskite kepimo popieriaus ir sudėkite sausainius.
  6. Kepti 8 minutes.
  7. Atvėsinti.

Įdarui naudojau maskarponės sūrį ir liofilizuotus burokėlių miltelius. Burokėliai labai draugauja su šokoladu.

Kadangi retas kuris to turės, tai galite tiesiog puselę virto burokėlio sublenderiuoti su maskarponę, berti cukraus ir turėsite kremą.

Arba tiesiog maskarponę sumaišyti su mėgstama uogiene ae tiesiog žiupsneliu cukraus.

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.