Sekmadienio vėlyvi pusryčiai: Avinžirnių užtepas su keptomis cukinijomis

Šią pastą, kurią daug kur naudoja vietoje sviesto namuose pasigaminsite tikrai lengviau nei manėte.

Humusas dar daug kam lietuvoje nežinomas, o kam žinomas atrodo, kad sunkiai besigaminantis. Ir iš tiesų tikrai ne. Humusą ir net sezamų pastą, kurios reikės humusui, pasigaminsite vos per 1 valandą. Svarbiausia turėti virtų avinžirnių… Arba naudoti jau pirktus ir nesukti sau galvos.

Rytuose ypač plačiai naudojamas Humusas po truputį atkeliauja ir ant mūsų stalų, ir visai dėl to džiaugiuosi, nes man pačiam humusas kur kas skaniau nei sviestas, o ir tinka jis tiek su žuvimi, tiek su mėsa, tiek su daržovėmis ir tiesiog… Su DUONA 🙂

 

Pradėkime nuo to, kad šiam užtepui reikės sezamų pastos

Reikės

1 stiklinės sezamų sėklų

Apie 80 ml pačio geriausio alyvuogių aliejaus

Žiupsnelio druskos

 

Gaminimas

  1. Įkaitinkite sausą keptuvę, suverskite sezamo sėklas, nuolat maišykite ir lengvai pakepinkite juos.
  2. Sudėkite į virtuvinį trintuvą, išsukite sezamu, kad jie paleistų savo drėgmę.
  3. Supilkite aliejų ir pagardinkite druska. Viską išsukite iki pastos konsistencijos.
  4. Tokia pasta, sandariai uždaryta ir stovėdama šaldytuve gali išbūti iki 1 metų.

Toliau viskas kaip ir palaipsniui… Reikia virtų avinžirnių, renkatės patys ar virsitės ar pirksite. Keli patarimai, jei virsitės patys:

  • Pasimerkite iš vakaro.
  • Vandenį merkiant naudokite virintą, berkite druskos ir avinžirnius, uždenkite plėvele ar kuo kitu, kad jie brinktų.
  • Kitą dieną avinžirnius virkite tame pačiame vandenyje, iki tol kol jie taps minkštutėliai.

Reikės

500 g virtų avinžirnių

2 citrinų

Žiupsnelio indiško kmyno ( kumino )

2 šaukštų sezamų pastos

Žiupsnelio druskos

80 ml geriausio alyvuogių aliejaus

4 skiltelių česnako

(ingredientas kuris nesideda į humusą, bet aš įdedu – 2 šaukštus graikiško jogurto)

14572165_1285377701487037_2979401487691709454_n

Gaminimas

  1. Mūsų tikslas iš visų šių ingredientų pagaminti humusą, todėl vadovaukitės eilės tvarka ir humusas per 10 min bus paruoštas.
  2. Į virtuvinį kombainą arba (blenderį) sudėkite avinžirnius, česnakus ir viską sutrinkite.
  3. Kai sutrinsite iki vientisos masės, sudėkite visus likusius ingredientus ir trinkite iki tol kol neliks jokio stambaus gumbulėlio ir bus kremo konsistencijos.
  4. Ragaukite, jei ko trūksta, įdėkite ir šaukštu permaišykite.

Humusas paruoštas. Paprasta… Viską į stiklainiuką ir į šaldytuvą.

 

Na, o dabar mano pusryčiai, vėlyvi pusryčiai.

Reikės

5 šaukštų humuso

2 šaukštų granato vaisiaus sėklyčių

1 nedidelės cukinijos

5 šaukštų fetos

1 mėlynojo svogūno

Saujelės špinatų

1 kepalo mėgstamos ciabata duonos

Gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių temperatūros.
  2. Cukiniją bulvių skustuku, išskuskite ilgomis jostelėmis.
  3. Po puselę šaukšto fetos dėkite ant vieno iš cukinijos juostelės šonų ir susukite. Taip padarykite su visomis juostelėmis.
  4. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite susuktas cukinijas, dėkite kepti – 10 minučių, kol cukinija suminkštės.
  5. Duoną supjaustykite riekelėmis, ant visų gabalėlių tepkite humusą.
  6. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, sudėkite ant duonos, berkite granatos sėklų, dėkite špinatų.
  7. Gardinkite keptomis cukinijomis su fetos sūriu.

Šiandien visą šį maistą užtrukau pagaminti 1 valandą. Man patiko, visi laimingi ir skaniai pavalgę, o aš kimbu parašęs plautis indų… !

 

Iki kitų kartų! 🙂

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.