Šepardo pyragas KITAIP

Įkvėptas daugelio neteisingų receptų internete, supratau, kad ir aš turiu įkelti savo receptą. Vienintelio dalyko nesuprantu, nu jei darom… Tai darom skaniai ir visai nesvarbu, kad patys įdėsime dalelę improvizacijos vardan skonio 🙂

 

Reikės

6 bulvių

3 morkų

Nedidelio gabalėlio imbiero

450 g vištienos faršo

1 svogūno

5 rūšių juodųjų pipirų

Vištienos prieskonių

2 skiltelių česnako

Malto muskato ( nebūtina )

Sojos

3 šaukštų sweet chilli padažo ( arba tiesiog … kečupo )

20 g sviesto

250 g mažų pomidoriukų

2 kiaušinių

200 g puskiečio sūrio

5 šaukštų majonezo

Gaminimas

  1. Imkite 2 puodus.
  2. Bulves švariai nuplaukite kartu su morkomis. Stambiai pasmulkinkite.
  3. Sudėkite į vieną puodą morkas su luptu imbieru, o į kitą bulves. Berkite į vandenį druskos ir statykite ant kaitros. Virkite kol bus minkštutėlės.
  4. Kol viskas verda: smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, suberkite į faršą ir suberkite visus prieskonius, išskyrus muskatą.
  5. Įkaitinkite keptuvę ir dėkite sviestą, sudėkite faršą kepti, pakepkite apie 10 – 15 min, nuolat maišydami.
  6. Kol kepa vištiena, susitarkuokite smulkiai sūrį.
  7. Vištieną nutraukite nuo kaitros ir dėkite sojos pagal skonį, sweet chilli padažo ir apie 50 g sūrio, viską išmaišykite. Padėkite į šoną.
  8. Bulves ir morkas išvirtas atvėsinkite, nulupkite. Sutrinkite atskirai. Pirmiausiai bulves, po to morkas su imbieru. Galiausiai jas sujunkite ir įmuškite 1 kiaušinį, viską virtuviniu blenderiu pabaikite trinti, kad neliktų gumulėlių. Paskaninkite muskatu.
  9. Pomidoriukus pjaukite pusiau.
  10. Į torto arba mažesnę skardelę tieskite kepimo popieriaus.
  11. Rankomis imkite bulvių ir morkų masės, dėkite į skardą 1 sluoksnį buvlių su morkų košės ir pasistenkite apgaubti ir šonus. Ant viršaus sudėkite pomidoriukų sluoksnį.
  12. Toliau sudėkite viską iš keptuvės ir užklokite likusiu bulvių sluoksniu. Kad būtų lengviau rankas pasišlapinkite.
  13. Iš likusio kiaušinio, sūrio ir majonezo padarykite vieną plakinį. Kuriuo apliekite pyragą. Tai bus kaip sūrio sluoksnis ir viską sujungs.
  14. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  15. Kepkite kol gražiai paruduos arba apie 20 – 30 minučių.

Patikėkite, skonis ir vaizdas bus vau, ir suprasite visi kas yra tikras skanus piemenėlių pyragas, o ne tiesiog trintos bulvės su faršu 🙂 Iki kitų kartų!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.