Sloksniuotos tešlos sūrio sausainiai

Nu tikrai didelis atradimas šie sausainiai. Juos paruošti paprasta, kaip kiaušinį iškepti, malonė vaišinti kitus ir improvizuoti galima kaip tik norite.

Receptą, tiksliau kažką panašaus atradau 1965 metų, kulinarijos knygoje. Daug klaidų, labai daug neaiškumų ir jokių tikslių kiekių. Kibau į improvizaciją…. Ir gavos traškus sūrio sausainiai.

Reikės

300 g miltų

200 g margarino ( su sviestu labai kieti, pabandžiau )

25 ml pieno

400 g olandiško sūrio

1 kiaušinio plakinio (patepimui)

Druskos

Gaminimas

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros
  2. Margariną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, druska ir pienu. Viską rankomis minkyti, kol tešlą sulips į vieną gumbą ir nelips prie rankų.
  3. Sūrį smulkiai sutarkuoti.
  4. Tešlą plonai iškočioti ir apiberti dalimi sūrio, užlenkti kraštus ir vėl iškočioti. Taip pakartoti 3 – 4 kartus.
  5. Paruošta tešla iškočiojama 0.5 cm storio lakštu ir išspaudžiama norima forma.
  6. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainius, ištepti kiaušinio plakiniu ir berti ant viršaus likusio sūrio.
  7. Dėti į orkaitę ir kepti  apie 20 min.

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.