ŠOKOLADINĖS MINI DONUT (SPURGYTĖS)

Žaviausias faktas apie šias spurgytes, tai tas, kad jokio kepimo aliejuje. O minkštos ir skanios ne mažiau nei BONUT spurgytės 🙂

Dalinuosi tikrai išskirtiniu receptu, ir tikiuosi jis bus daugelio išbandytas. Šias formas galite pirkti interneru ir tikrai žinau, kad yra kažkur ir mūsų šalyje. Blogiausiu atvėju, kreipkitės į mane ir mes kažką sugalvosime 🙂

Reikės (30 nedidelių spurgyčių)

1 ir 1/4 stiklinės miltų

3 šaukštų nesaldintos kakavos miltelių

1 šaukštelio kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

2 kiaušinių

Pusės stiklinės cukraus

Vanilės ekstrakto (dėl skonio)

3 šaukštų pieno

2 šaukštų grietinės

3 šaukštų alyvuogių aliejaus ( jokio kartumo neturi būti )

 

Gaminimas

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite cukrų, druską, vanilę, pieną, grietinę ir aliejų. Viską mikseriu plakite apie 3 minutes.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava ir suberkite į skystų ingredientų dubenį, vėl viską išplakite.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  4. Aš darau taip: šaukštu tešlą sudedu į konditerinį maišelį ar švirkštą ir tik tada pilu tešlą į formelę, nes šaukštu tiesiogiai į formelę dėti – labai sunku ir visur pribėga.
  5. Kepkite apie 6-8 minutes, kol gražiai iškils. Atvėsinkite ir tik tada ištraukite iš formelės spurgytes.

Tada išlydau mėgstamo šokolado plytelę ir arba įmerkiu vieną pusę, kad būtų šokoladinis glaistas arba tiesiog apšlakstau jas šiltu šokoladu…

Skanaus ir teisingo įkvėpimo šią pavasario dieną!

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.