Šokoladinio kekso tešla arba tiesiog keksiukai

Kviečiu saulę su tokiais kepiniais, nes prie saldūmynų kepimo, mane pastumia tik niūriomis dienomis.

Keli faktai apie šokoladinius keksiukus, kas su kuo dera:

  • Sukapoti kelias šakeles mėtos, nuostabu ir gaivina.
  • Kalendros šakelė, suteikia įdomesnį skonį.
  • Šokoladas draugauja su čili pipirais, juodaisiais pipirais, truputėliu skanios sojos.
  • O taip pat, nuo keksiukų temos nukrypus, kalafijoras draugauja su šokoladu.

JON_3309

Reikės 12- 15 keksiukų

100 g sviesto
100 g juodojo šokolado
2 šaukštų kakavos
Šaukšto citrinos sulčių
180 g cukraus pudros
4 kiaušinių
Šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
150 g miltų
Šakelės mėtos arba kalendros

 

Gaminimas

  1. Į nedidelį puodą sudėkite sviestą ir statykite ant ant lengvos kaitros, tuo metu susmulkinkite šokoladą ir suberkite į puodą prie sviesto. Viską pamaišykite ir nutraukite nuo kaitros. Vis maišydami, stebėkite ar šokoladas tirpsta. Jis turi būti ištirpęs.
  2. Truputį atvėsinkite ir suberkite kakavos miltelius, cukraus pudrą, įpilkite citrinos sulčių ir įmuškite kiaušinius, viską išplakite iki vientisos masės, suberkite kepimo miltelius, miltus ir vėl viską permaišykite.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laispnių temperatūros.
  4. Kalendrų arba mėtų lapelius smulkiai sukapokite. Įmaišykite į tešlą.
  5. Į silikoninę keksiukų formelę dėkite po 2 šaukštus (maždaug) tešlos. Keksiukai pakils.
  6. Kepkite nuo 30 iki 35min.
  • Labai skanu aplieti keksiukus po šaukštą ROMO ant keksiuko. Tuomet keksiukai nebus sausi, o priešingai, bus drėgni!

Aistra Gaminti!

 

 

 

 

 

 

 

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.