Šokoladinių trupinių pyragas su varške

Su tais pyragais būna taip.. Pabanadai išsikepti, ir jei labai skanus, tai kepi kepi ir kepi. Šis jau keptas jau tuziną kartų. Dėl tos laiko stokos, vis negaliu dažniau dalintis receptais, tačiau mane galima sekti FACEBOOK paskyroje, ten dažniau įkeliu savo veiklos. O kai tik atrandu laiko, parašau ir čia. Mano močiutė yra mano didžiausia kritikė, jai labai sunku įtikti, tačiau šis pyragas nustebino net – ją pačią. Jums reikės:

230 g miltų
Šaukštelio kepimo miltelių
50 g kakavos
150g rudojo cukraus
200g sviesto
saujelės smulkintų migdolų
1 didelio kiaušinio

600g desertinės nesaldžios varškės
2 didelių kiaušinių
Pusės indelio sutirštinto saldinto pieno
Kelių šaukštelių vanilinio cukraus
Kelių šaukštų cukraus
2 šaukštų jogurtinės grietinės

Kepimo popieriaus

Gaminimas
1.  Pradėkime nuo tešlos. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava, cukrumi, migdolais. Supjaustykite kubeliais sviestą ir sumaišykite su miltų mase, trinkite tarp pirštų kol pasidarys sviestiniai miltai. Įmuškite kiaušinį ir rankomis minkykite. Jei tešla nesusiriša, dėkite šaukštą ar du vandens.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
3. Varškę, sutirštintą pieną, vanilinį cukrų, cukrų, grietinę ir kiaušinius išplakite mikseriu.
4. Į ovalios formos (torto formos) kepimo indą tieskite kepimo popierių. Tešlą padalinkite į dvi dalis.
5. Su viena tešlos dalimi išklokite kepimo dugną, supilkite varškės masę. Šaukite kepti 20-25min.
6. Ištraukite iš orkaitės pyragą, iš likusios tešlos padarykite daug mažų gabaliukų ir uždenkite pyrago viršų. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 25 – 30min.

Gerai atvėsinkite Geriausia valgyti kitą dieną. Tada skonis būna nepakartojamas 🙂

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.