Sriubų maratonas, Azijos skoniai, krevečių sriuba

Tokia sena, viena mano pirmų sriubų keltų i tinklaraštį facebooke, viena man skaniausių sriubų iki dabar. Jei mėgsti krevetes, kokosų pieną, ši sriuba – Tau.
Gaminimas, kaip visad paprastas, virimas trumpas, skonis 10 iš 10 🙂
Bandom? Verdam? 🙂 Nesuklysite!

Reikės
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
Indelio kokosų pieno (400ml)
1l daržovių sultinio
Keletos šakelių kalendros
Keletos šakelių petražolių
1 čili pipiro
Nedidelio pundelio svogūnų laiškų
1 citrinos žievelės
Pusės šaukštelio tarkuoto imbiero
Saujelės makaronų (aš naudojau kriauklytes)
2 saujų nedidelių krevečių
1 šaukšto sviesto
Druska, pipirai
Šaukšto austrių padažo 
Šaukšto sojų padažo

Gaminimas
1. Svogūnus, čili, česnakus, petražoles ir kalendrą sukapokite smulkiai. Svogūnų laiškus supjaustykite norimo dydžio.
2. Puodą statykite ant kaitros, sudėkite sviestą, sudėkite česnakus su svogūnais ir pakepinkite iki geltonumo. Supilkite kokosų pieną, sultinį, pavirkite apie 5min. 
3. Suberkite čili, kalnedrą, petražoles, imbierą, įtarkuokite 1 citrinos žievelę.
4. Laukiant kol viskas užvirs, krevetes apliekite soja ir austrių padažau, įtrinkite, padruskinkite. 
5. Užvirus sriubai, suberkite krevetes ir makaronus, virkite kol išvirs makaronai.

Tiekite, skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.