Sriubų maratonas, pievagrybių sriuba

Tiems, kurie nori grybų sriubos, bet neturi grybų, ir tiesiog pievagrybiai lengviausias sprendimas. Tikrai sriuba nėra tokia bloga, gal tik aš pats labiau už vertingesnį grybą, tačiau suvalgėme su pasimėgavimu.

Reikės
250 g pievagrybių
1 svogūno
1,5 l vištienos sultinio
1 šaukšto sviesto
0,5 l grietinėlės
Šaukšto miltų
2 šaukštų kapotų petražolių
1 nedidelės cukinijos
Druskos, pipirų

Gaminimas
1. Svogūną smulkiais kubeliais supjaustykite.
2. Į puodą dėkite sviestą ir statykite ant kaitros. Sudėkit svogūnus. Pakepinkite kol svogūnai pagels.
3. Cukiniją nusilupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais, sudėkite į puodą ir užpilkite viena iš dviejų sultinio dalių. 
4. Supjaustykite griežinėliais pievagrybius ir sudėkite į puodą, supilkite visą likusį sultinį, berkite truputi miltų. Virkite apie 10 min. 
5. Po 10min sudėkite į sriubą petražoles ir supilkite grietinėlę. Pavirkite 5min.

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.