Sriubų maratonas, svogūninė sriuba

Daug sakyti ką neturiu, mintis kilo ją išsivirti, nes man nuo vaikystės buvo pramoga kavinėse ją užsisakyti, nes labai patiko, tad kodėl man jos neišvirus?
O dar kai pagalvoji, kad seniai seniai, žemaitijoje ši sriuba valgoma su kepta silkes galva 🙂

Reikės


7 vidutinio dydžio svogūnų
2 skiltelių česnako
Poros lauro lapelių
Valgomo šaukšto sviesto
Šaukšto miltų
1 l daržovių sultinio
100 ml baltojo sauso vyno
Trupučio šviežio čiobrelio
Druskos, pipirų
Tarkuoto parmezano, pabarstymui
Prancūziškos duonelės riekelių

Gaminimas
1. Puode išlydykite sviestą ir sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus. Kepkite kol įgaus gelsvą spalvą.
2. Sutrinkite česnakus ir sudėkite į puodą kartu su šaukštu miltų. Pamaišykite viską. Pakepinkite porą minučių.
3. Supilkite sultinį ir vyną, nesustokite maišyti.
4. Įdėkite lauro lapelių, berkite druskos,pipirų. Uždenkite dangčiu ir laukite kol užvirs.
5. Išvirus sriubai lauro lapelius ištraukite. Pilkite sriubą į dubenį ir dėkite skrebutį, barkite sūrio. Ant sūrio pasmulkiname šviežio čiobrelio. Tiekite.

Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.