STEBUKLAI VIRTO TIKRAIS STEBUKLAIS

Dirbant virtuvėje, manau kiekvienas tinklaraštininkas, virėjas ar virtuvės šefas, negali apleisti ir ragavimo kitur jausmo.

Prisipažinsiu, man restoranas Stebuklai, visad sukeldavo teigiamas emocijas ir visad žinojau, kad tikrai ten nuvyksiu pavalgyti. Taip, specialiai iš Kauno į Vilnių, ir tik pavalgyti.

Pradėsiu nuo pradžių.

Nuvykome į Vilnių dėl keletos vietelių, viena iš jų buvo SUGAMOUR. Tiek išreklamuota, kad tikrai privalėjom paragauti.

Užsisakėme naujieną, mėlynių pyragėlį, jis buvo visai skanus, gaivus ir su lengva rūgštele. Jei atvirai, tikrai neatsiminsiu jo po kelių savaičių. Mane labiausiai sužavėjo patiekimas, aptarnavimas ir indai.

13599901_10209751089764605_6296795412439216476_n

Kaip sakant po deserto ėjome vakarieniauti į Stebuklus. Kadangi esame aplankę beveik visus Kauno restoranus, ir sekame jų gyvenimą, buvo keista, kad būtent šis restoranas, kuris net sapnuodavosi – BUS TUŠČIAS. Mes buvome vieninteliai klientai šeštadienį 18 valandą.

Atsisėdome terasoje, ir tikrai neatrodė, kad esame vienam geriausių lietuvos restoranų. Jaučiausi labiau kaip kavinėje ( bet čia ir pasibaigia viskas, kad galėjo būti neigiamo ).

Atpėdinus padavėja ilgai neužtruko pranešti, kad Stebuklai yra vienas brangiausių restoranų sostinėje, ir šeštadieniais pas juos visad būna tuštoka, paskubom praneše, kad kitos dienos būna tokios pilnos, kad vos spėja.

Iš menu išsirinkome antieną, ir jaučio žandą, plius gėrimai. Deserto nesisakėme, nes juk mes jau jį suvalgėme.

Tarp manęs ir mano vakaro kolegės kilo diskusija apie vykstančius restoranų rinkimus, todėl paklausiau padavėjos apie jų restoraną. To garsaus dešimtuko rezultatai buvo dar nepaskelbti, todėl kažkurioje nuo 1-10 vietos.

Maloni padavėja Sandra papasakojo, kad Stebuklų savininkas, virtuvės šefas Martynas, tiesiog yra apsėstas virtuvėje, papasakojo apie jo darbus, apie kitų restoranų kurtus MENU. Taip pat ir Kauno DIA, todėl jau žadu ten apsilankyti iš smalsumo. Papasakojo ir apie tai, kad būtent Martynas ruošiasi atidaryti naują restoraną, kuriame bus tik lietuviškas maistas, tai irgi labai sužavėjo ir labai laukiam.

Stebuklų visas aptarnaujantis kolektyvas yra apmokytas dirbti su vynais ir putojančiais šampanais, todėl kiekvienas jų yra būtent tos vietos SOMELJĖ, kurie parinks tinkamiausią vyną prie valgomo patiekalo.

Gavome šefo komplimentą, vietoje keptos baltos ir juodos duonos su sviestu. Mus labai sužavėjo tamsi duona, kurios skonis buvo lyg keptos duonos su česnaku.

13567088_1208266209198187_5013492607743758940_n

Taip pat atnešė jau ir karštuosius.

Antiena – buvo tikrai labai teisingai iškepta, ji skaniai kramtėsi ir buvo neperkepta. Šalia karaliavo RAVIOLIAI, kurie buvo taip skanu, kad norėjosi užsimerkti. Patiekalas buvo tikrai labai skanus, o ir porcija nustebino, nes buvo visko DAUG!

13606745_1208266065864868_2672252329411384863_n

Jaučio žandas – esu sakęs rašydamas apie vieną restoraną, kad jaučio žandas buvo kietas. Tai čia buvo visiška priešingybė. Patiektas buvo jis su bulvių puta, mini kukurūzais, smulkiai pjaustytų daržovių padažu ( kiek daug darbo kruopštaus ). Jaučio žandas tiesiog tirpo burnoje, viskas taip skaniai kartu draugavo ir derėjo, kad paragavus tik padažo su daržovėmis, galėjo pasirodyti per sūru, tačiau valgant viską buvo visiškai ir vienareikšmiškai – TOBULA.

13592812_1208266075864867_7704974228380522469_n

Jaukiai ir maloniai nusiteikę po 25 minučių pokalbio su padavėja Sandra, po labai skanaus maisto… Mus restoranas pavaišino desertais.

Ledais ir pistacijų pyragu su ledais. Man vienareikšmiškai laimėjo pistacijų desertas ir šalia pistacijų ledai. Nu buvo vau!

13533031_1208266162531525_8044206664918033473_n

 

13590312_1208266155864859_1312010236146299213_n

Labai maloni erdvė, labai malonus aptarnavimas, kuris neleido jaustis keistai, kad esame vieninteliai klientai, labai skanus maistas. Ir viskas aukščiausios klasės, ko mano mieste dar tikrai trūksta.

Todėl, mes su kolegė iškart pasakėme, kad kada Jūsų šefas atidarys restoraną Kaune? Kada pagaliau turėsime ir mes daugiau nei 5 restoranus, priešingai nei Vilnius, ant kampo po 3 🙂

Labai rekomenduoju kas nebuvote. Nes mano žodžiai apie šią vieta išliks tik geriausi ir tikrai grįšiu.

O Sandra, kuri mus aptarnavo, yra tos vietos PERLAS.

 

Aistra ragauti!

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.