Suktinukai su daržovėmis

  • 1767_941257789243452_2477594363917606680_n

Nuostabus reikalas šis užkandis. O jei išmoksite gaminti šią tešlą, gausite pagyrimą iš manęs, nes reiškiasi, kad Jums visos durys praviros improvizuoti su šia tešla ir įdarais 🙂



Suktinukams reikės
Tešlai:
2 kupinų stiklinių miltų
1 kiaušinio
Pusės stiklinės vandens
Pusės šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsenio cukraus
1 L aliejaus kepimui

Įdarui:
8 plonai pjaustytų kiaulienos šoninės juostelių
Pusės raudonosios paprikos
Nedidelio mėlynojo svogūno
4 šaukštų majonezo MANGO MAJO
Pusės nedidelio pekino kopūsto
2 skiltelių česnako
Saujelės baziliko
6 vidutinio dydžio pievagrybių
Šaukšo aliejaus
Pusės stiklinės tarkuoto parmezano sūrio

Gaminimas (įdaras)
1. Supjaustykite smulkiais kubeliais česnaką, svogūną, papriką, kiaulienos šoninę, pievagrybius. Pekino kopūstą padalinkite į keturias dalis ir visas susmulkinkite. Rankomis suplėšykite baziliką.
2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, suberkite česnaką su svogūnų. Pakepkite 1 minutę ir sudėkite visas likusias daržoves. Nuolat maišydami kepkite apie 4-6 min.
3. Sudėkite šaukštus MANGO MAJO ir išmaišykite viską, suberkite sūrį, pakepkite dar porą minučių ir traukite nuo kaitros keptuvę, suverskite visą gautą įdarą į dubenį ir palike atvėsti.

Gaminimas (tešlos)
1. Miltus sumaišykite su cukrumi, druska ( druskos turi būti dvigubai daugiau nei cukraus), kepimo milteliais.
Įmuškite kiaušinį ir viską rankomis sukamaisiais judesiais minkykite.
2. Kol maišote tešlą, po mažu pilkite vandenį. Tešlą turi gautis lipni.
3. Paruoštą tešlą įdėkite į indą ir uždenkite maistine plėvele, laikykite šaldytuve valandą laiko.
4. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą dėkite ant lentutės, paberkite truputį miltų, kad neliptų ir supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Juos iškočiokite labai labai plonai, apipjaustykite galus, kad gautųsi kvadratinės formos. Taip padarykite su visais.

5. Į kiekvieną tešlos kvadratėlį dėkite po kupiną šaukštą gauto įdaro. Susukite suktinukus,o kampus teptuku aptepkite vandeniu, neturi likti jokių skylučių, kad kepant negautų suktinukai oro. Berkite ant skardelės miltų ir sudėkite visus paruoštus kepimui suktinukus.
6. Į puodą (kurio negaila) supilkite aliejų ir statykite ant kaitros. Turi pasiekti vidutinę temperatūrą. Dėkite kepti po 3-4 suktinukus, kepkite aliejuje vis apkeisdami puses apie 8 min.

Tiekite su MANGO MAJO majonezu.


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.