Sūrio tortas FILO tešloje

Praeitų metų mano virtuvės atradimas. Filo tešlos pyragas, tikrai kepsiu ir šiais metais. Man laikotarpis iki švenčių yra eksperimentų laikotarpis, kada išbandau viską, o kas skaniausia pasidalinu su Jumis ir pats gaminu per šventes.

Taigi, dalinuosi šiuo tikrai nerealiu receptu 🙂

Reikės

Pakuotės filo tešlos
250 g maskarponės sūrio
Pusės stiklinės plakamosios grietinėlės ( 35proc )
2 bananų
2 didelių kriaušių
100 g braškių uogienės
Kupino šaukšto cukraus
200 g avižinių dribsnių mišinio su džiovintomis uogomis
kiaušinio plakinio
Spanguolių puošimui
Gaminimas
  1. Grietinėlę iki standumo išplakite. Sumaišykite su maskarponės sūriu ir cukrumi.
  2. Bananus ir kriaušes supjaustykite plonais griežinėliais.
  3.  Į ovalios formos tortinę dėkite dalį tešlos, kad apdengtų ir šonus, sutepkite uogiene. Dėkite antrą krūvelę lakštų, ištepkite puse maskarponės sūrio kiekio ir berkite dribsnių. Denkite dalį tešlos ir sutepkite likusia uogienę, vėl lakštą ir sutepkite likusiu maskaponės sūriu, sudėkite vaisius ir uždenkite likusiais lakštais.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, pyragą ištepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite kol gražiai paruduos.

Skanaus ir iki kitų kartų!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.