Šventinis sūrio ir zefyrų pyragas su mandarinais

Šiandien ryte šį receptą pristačiau ZIP FM radijos klausytojams, o dabar dalinuosi ir su Jumis.
Visiškas dešimtukas šiam atradimui!

Tešlai reikės
80 g sviesto
150 g miltų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnio cukraus
3 šaukštų pieno

Įdarui
250 g rikotos sūrio
250 g maskarponės sūrio
250 g zefyrų
2 šaukštų cukraus
30 g sviesto
1 kiaušinio
Pusės stiklinės miltų
8-10 vnt. mandarinų
20 g juodojo šokolado

Gaminimas
1. Sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su miltais, trinkite viską tarp pirštų, kol miltai taps sviestiniai. Įberkite druskos, cukraus ir pieną. Minkykite tešlą. Iškočiokite iš tešlos didelį blyną, kad užsidengtų torto formos kepimo skardelė, tiek dugnas, tiek šonai iki viršaus.
2. Rikotą, sumaišykite su maskarpone, pagardinkite cukrumi, įmuškite kiaušinį, miltus ir viską mikseriu išplakite. Plakite kol masė taps standi.
3. Nedidelį puodą statykite ant kaitros, sudėkite sviestą, pasmulkintus zefyrus, viską nuolatos maišykite kol ištirps zefyrai. Rekomenduoju pasirinkti mažesnę kaitrą. Zefyrų masę sumaišykite su sūriu mase, permaišykite.
4. Sudėkite įdarą į tortinę.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pyragą pakepkite apie 10min.
6. Mandarinus nulupkite ir atskirkite kiekvieną skiltelę viena nuo kitos. Iš vieno mandarino, išspauskite sultis ant skiltelių.
7. Šokoladą burokine tarka sutarkuokite. 
8. Ištraukite pyragą, dėliokite mandarino skilteles ratu. Viduryje palikite vietos, šokoladui.
9. Pyragą šaukite dar pakepti, apie 30min.
10. Pyragą ištraukite. Atvėsinkite, palikite pyragą per naktį šaldytuve. 

Pastaba – pyragas ištrauktas iš orkaitės, gali pasirodyti per skystas, tačiau kai atvės jis sutvirtės, taip yra dėl zefyrų masės, kuri tik šaltyje sustingsta.


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.