SVIESTINĖS TEŠLOS PYRAGAS SU RŪKYTA VARŠKE

Man patinka napoleonas, tad nusprendžiau pagaminti ir kitokią jo atmainą.

Tai visai nesaldus pyragas, kai švelniai jaučiamas rūkytos varškės skonis ir sultingos daržovės… Gaminam?

Reikės tešlai

300g miltų

200g sviesto

3 šaukštų pieno

Druskos

Reikės įdarui

250g rūkytos varškės

100g graikiško jogurto

Apie 100g krapų

50g kietojo sūrio

Mažų pomidoriukų (pagal skonį)

Gaminimas

  1. Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais. Trinti tarp delnų viską, kol šios dvi masės susijungs. Berti druską, įpilti pieną ir išminkyti masę, kol nelips prie dubens šonų ir delnų.
  2. Uždengti maišeliu ar plėvele , ir tuo pačiu įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. Varškę sudėkite į dubenį, supilkite jogurtą, susumulkinkite krapus, sutarkuokite smulkiai sūrį ir sumaišykite. Galite berti prieskonių pagal skonį.
  4. Iš tešlos padarykite 6 vieno svorio gumulėlius, kurios iškočiokite labai plonai apavlios formos, galite naudotis kokio nors tai indo pagalba, kad būtų graži formą kai išspausite. Tai padarykite su visai gumulėliais.
  5. Dėkite ant skardos ir kepkite apie 5 – 7 minutes, kol lakštas iškeps, taip iškepkite visus lakštus. ( naudokite kepimo popierių kepant )
  6. Lakštus atvėsinkite.
  7. Kiekvieną lakštą sutepkite gauta mase, dėkite ant viršaus lakštą ir vėl sutepkite. Ištepkite ir šonus.
  8. Dėkite visą pyragą į kokį nors indą ir uždenkite plėvele. Laikykite bent 4 valandas šaldytuve, kad viskas įsigertų ir nebūtų sausa.
  9. Pomidoriukus pjaukite pusiau ir dėkite ant pyrago viršaus.

Paruošta – Skanaus – Ir iki kitų kartų 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.