Sviestiniai pyragėliai su voveraitėmis

Dar tikrai nėra vėlu pasigaminti tokius pyragėlius, jie fantastiški ir kaip garnyras prie mėsos arba žuvies!

Patiekalo sudėtingumas: 2/3


Pyragėlių skaičius


15


Reikės tešlai

3 stiklinių miltų
160g sviesto
2 kiaušinių
2 šaukštų grietinės
Druskos

Reikės įdarui

1 l švariai nuplautų voveraičių

1 pomidoro

1 šaukšto sviesto

1 svogūno

200 g puskiečio sūrio

Žiupsnelio druskos

5 rūšių juodųjų pipirų

Gaminimas

  1. Į dubenį suberkite miltus. Sviestą supjaustykite kubeliais ir berkite į miltus. Rankomis viską minkykite. Nepersistenkite, turi likti sviesto gumbulėlių. Turi būti sviestiniai miltai.
  2. Į kitą indą įmuškite 2 kiaušinius, išplakite. Supilkite grietinę, žiupsnelį druskos ir vėl viską išmaišykite
  3. Pilkite kiaušinio ir grietinės masę į miltų masę. Viską rankomis išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Dėkite į dubenį ir uždenkite jį. Statykite į šaldytuvą. Laikykite apie 2 valandas.
  4. Voveraites peiliu supjaustykite smulkiau, pomidorus supjaustykite labai smulkiai, svogūną kubeliais.
  5. Į dubenį suberkite voveraites, sūrį, pomidorus, svogūnus ir viską pagardinkite prieskoniais.
  6. Įkaitinkite keptuvę, dėkite sviestą ir grybus. Pakepkite nedidelėje temperatūroje apie 5 minutes, jei susidarė daug vandens nuo grybų – nupilkite. Suverskite visus kitus ingredientus ir dar pakepkite 5 minutes. Atvėsinkite.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių.
  8. Iš šaldytuvo ištraukite tešlą. Pasiruoškite iš tešlos 15 vienodo dydžio gabalėlių.
  9. Pasiruoškite silikonines keksiukų formeles.
  10. Tešlą kočiokite apvaliai, kad tilptų į formelę ir uždengtų šonus. Taip padarykite su visais tešlos gabalėliais ir sudėkite į formeles.
  11. Į formelę dėkite po kupiną šaukštą keptų grybų su daržovėmis ir dėkite kepti. Kepkite apie 15 minučių orkaitėje.

Aistra Gaminti!

 

Iki kito karto!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.