Traškus troškinys

Viskas taip greit vyksta, kad prasidėjo baimė greit pasenti. Dabar būtent tas metas, kada visi projektai ir visi darbai vyksta vienu metu, todėl viską suspėti yra beprotiškai sunku…

Nesiskundžiu, tik pasibėdavoju, reikia džiaugti tuo, ir kartais nekyla rankos niekur, bet pradedi daryti ir rezultatas parodo, dėl ko gi vis taip stengiuosi!

Labai laukiu vasaros, kada galėsiu su Jumis pasidalinti nuostabiu savo darbu, į kūrį įdedu daugiausiai savęs, tiek dar niekur manęs nebuvo kiek prie šio darbo. Darbas prie kurio net nežinojau kaip dirbti, ką daryti ir po pirmos maisto fotosesijos pajutau, kad nesusidorosiu… Bet susidorojau (beveik) liko labai labai nedaug ir rezultatas tuoj bus rankose! Vis rečiau įkeliu receptus, kodėl? Nes prie šio reikalo per visus darbus, nebejaučiu nei noro, nei jėgų, o ir nuoširdžiai parašyti sunku, todėl… Gal išvis nerašyti, o rašyti kai norisi. Nors ir esu paruošęs tuziną naujų receptų, bet jie neišgaruos juk. 🙂

 

Troškinių pliusai yra tie, kad per daug nereikalauja estetinio grožio, nes vistiek, kad ir kaip stengsiesi, jie atrodys kaip buitiškai kalbant – pliurzė nors tu ką, bet skoniui pastangų tikrai reikia.

Reikės

100 g kiaulienos kumpio

Šaukšto krakmolo

Šlakelio aliejaus

Prieskonių:

Česnako, baziliko, druskos, pipirų, imbiero

Šaukštelio sezamo sėklų

Šaukštelio medaus

Šaukšto pomidorų pastos

Pusės šaukšto sojos

Pusės šaukšto balzaminio acto

Sakelės petražolių

1/4 paprikos

1/4 cukinijos

1/4 baklažano

1 raudonojo svogūno

Pusės morkos

Pusės stiklinės virtų ryžių

Šaukšto smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

Pusės stiklinės grietinėlės

Gaminimas

  1. Kiaulieną supjaustykite juostelėmis ir įtrinkite prieskoniais. Patarkuokite česnako, imbiero, marinuokite kol susipjaustysite daržoves.
  2. Morkas, cukiniją, baklažaną, papriką pjaustykite šiaudeliais, svogūną stambiai kubeliais.
  3. Į kiaulieną suberkite krakmolą, kiekvienas gabaliukas turi būti pakrakmolintas.
  4. Įkaitinkite orkaitę ir pilkite šlakelį aliejaus, sudėkite kiaulieną, sezamo sėklas ir morkas, kepinkite apie 5 min, nuolat vartant.
  5. Kai morkos šiek tiek suminkštės, sudėkite visas likusias daržoves ir patroškinkite dar apie 5min.
  6. Tuo metu ryžius sudėkite į puodą, supilkite grietinėlę ir pavirkite kol pusė grietinėlės kiekio išgaruos, paskaninkite druska ir kietuoju sūriu, išjunkite ir uždenkite.
  7. Į keptuvės turinį supilkite medų, pomidorų pastos, soją, balzaminį actą ir maišykite, kepant lengvoje kaitroje, apie 5min.
  8. Viską tiekite į lėkštę. Petražole sukapokite ir berkite ant troškinio.

Aista Gaminti!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.