UŽKANDIS SU VIŠTIENA IR KEPTAIS OBUOLIAIS

Tikriausiai pradėdamas rašyti blogą, net negalėjau pasvajoti, kad turėsiu tiek darbo, kad negalėsiu prisėsti prie rašymo ir receptų atnaujinimo šiame puslapyje.

Tiesa, visada buvo tas jausmas, kad kažko vis nepadarau ir nesijaučiu dėl to gerai… Taip taip, tai buvo būtent tai, kad blogo atnaujinimas man yra savotiškas atsipalaidavimo būdas, o jei dar mano receptus ir išbando tuomet būna tikras pasididžiavimo jausmas 🙂

Manau tai sumuštinis nr1, kuriuo galima vaišinti ne tik save ir namiškius, bet tokį užkandį vaišinti ir svečius ar bendradarbius. Darbo tikrai nėra daug, o rezultatas toks skanus, kad norisi apsilaižyti pirštus!

 

 

Reikės

Čiabata duonos ( nenoriu reklamuoti, bet xx ir xxx parduotuvėse būna skaniausia, jei neturite šalia kepyklėlės)

Apie 50g gražgarstės

2 obuolių (mėgstamų)

20g rudojo cukraus

40g sviesto

300g vištienos krūtinėlės

Šlakelio sojos

Druskos, pipirų

10g medaus

20g sweet chilli padažo (na tinka ir ir koks nors kitas pusiau aštrus padažas)

Aliejaus kepimui

20g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio

Aviečių (tikrai nebūtina, bet tiek spalva tiek skonis pasikeičia)

Užkandžio aptepimui tinka viskas ką mėgstate… Sviestas? Majonezas? Lydytas sūrelis? TINKA VISKAS.

 

Gaminimas

  1. Pradėti nuo obuolių, supjaustyti vidutinio storumo skiltelėmis.
  2. Įkaitinti keptuvę, sudėti sviestą ir sudėti kepti obuolius. Kepti vidutinėje temperatūroje, kol obuoliai bus beveik minkšti. Tuomet suberkite cukrų ir karamelizuokite obuolius, kol cukrus ištirps.
  3. Nutraukti obuolius nuo kaitros ir atvėsinti, nes galite labai greitai nusideginti pirštus.
  4. Vištieną supjaustyti juostelėmis, įtrinti su druska ir pipirais.
  5. Vėl įkaitinti keptuvę, piltį aliejų ir sudėti kepti vištieną. Vištiena kepa greit, ypač juostelės, todėl kaitrą laikykite kaitresnę, kad kuo labiau apskrustų.
  6. Kai jau paruduos abi vištienos pusės apliekite soja, medumi ir chilli padažu, viską išmaišykite ir nutraukite nuo kaitros ( vištiena tokia bus pusiau kaip kinietiškuose restoranuose ).
  7. Čiabatą supjaustyti riekelėmis, tepti mėgstamą užtepą, dėti gražgastės, keptus obuolius, vištieną, berti sūrio ir sudėti avietes.

VISKAS, UŽKANDIS PARUOŠTAS… LAIKAS PRIKLAUSYS NUO JŪSŲ SUGEBĖJIMŲ SUKTIS VIRTUVĖJE, MAN TAI UŽTRUNKA VOS 20MIN 🙂

SKANAUS!!!


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

NERIJAUS IR GIEDRĖS VESTUVĖS

RIESTAINIAI SU VIŠTIENA

TINGIAIS SAVAITGALIAIS – TINGINYS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.