Vafliai su nektarinais

Toks, vieno kąsnio desertėlis. Idėja kilo savaime, tiesiog turėjau visko po truputį, sezoniškų vaisių ir uogų, nusprendžiau pagaminti ir pradegustuoti, kaip gi gavosi čia man šis desertas.
Gavosi įdomiai, labai skaniai, labai įdomio išvaizdos. Aš kaip sakiau, tai tikras vasariškas desertas. Aišku, tik po mėlynių pyrago… 🙂
Reikės
2 nektarinų
1-2 vaflių
1 kivio
Šaukšto medaus
3-4 šaukštų maskarponės arba rikotos
Keletos skiltelių juodojo tarkuoto šokolado (burokinė tarka, sutarkuokite)
Saujelės sezoniškų uogų
Kepimo popieriaus
Gaminimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Nektarinus supjaustykite į 8 dalis. Tai gaunasi, kad vieną nektariną į 4 skilteles. Šaukite kepti apie 7-10 min. Kol suminkštės.
2. Vaflius supjaustykite nektarino ilgio dydžio. Aptepkite medumi. 
3. Kivį šakute sutrinkite. 
4. Į patiekimo indą dėkite vaflius, ant vaflių nektarino ketvirčius. Dėkite su šaukšteliu maskarponės arba rikotos, berkite šokoladą ir sutrintą kivį. Galiausiai viską puoškite šviežiomis, sezoniškomis uogomis, pvz: serbentais.
Stenkitės viską atlikti, kol nektarinai karšti, kad šokoladas ištirptų. Valgyti galima ir šiltą ir šaltą. Skanaus 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.