Nepaprasti varškėtukai arba poniška vakarienė

Dar namai kvepia varškėtukais. Kartais galima leisti sau ir pasilepinti miltinių patiekalų malonumais! Šiuos kepiau sesei. Nors ji labai išranki maistui, bet šis variantas jai patiko. Todėl ir pavadinau “Vakarienė Poniškai“. Tad štai ir neprarastas receptas. Jums reikės:
400g liesos varškės
2 kiaušinių
1,5 stiklinės miltų
8 šaukštų cukraus
Šaukštelio vanilinio cukraus
Aliejaus (kepimui)
3 šaukštų grietinėlės
2 šaukštų sviesto
Saujelės spanguolių /džiovintos arba ne
Saujelės trupintų ir kepintų žemės riešutų
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, dėkite varškę, 3 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus. Minkykite tešlą. Ant stalo berkite truputį miltų ir toliau rankomis minkykite, padarykite norimą formą ir supjaustykite norimais dydžiais. Aš svėriau po 50g .
2. Įkaitinkite keptuvę, pilkite truputį aliejaus arba sviesto ir kepkite ant legvos kaitros, kol apskrus abi pusės.
3. Kol kepa varškėtukai, pasigaminkite karamelinį glaistą. Į kitą, nedidelę keptuvėlę dėkite likusį cukrų, statykite ant kaitros ir maišykite nuolat. Pradėjus cukrui tirpti, dėkite sviestą ir nesustodami maišykite, suberkite riešutus, pilkite grietinėlę. Maišykite kol neliks cukraus gumbulėlių.
4. Ant varškėčių pilkite paruoštą glaistą ir puoškite spanguolėmis.
Skanaus 🙂

Susiję straipsniai

Discussion about this post

  1. nu kaip skaniai atrodo!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.