Varškėčiai su gražgarstėmis ir šaltalankiais

Recepto įdėja kilo, nuo to, kad gavau dovanų liofilizuotų miltelių. Taip gavau ir šaltalankių miltelių, o kadangi man kylą įvairiausios mintys, kaip ką ir kur panaudoti, tad galiu rekomenduoti, dar vieną patvirtintą receptą 🙂
Jums reikės:
200g varškės
1 kiaušinio
Stiklinės miltų
Nedidelės saujelės gražgastės
Poros didelių lapelių šviežio baziliko
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio cukraus
Arbatinio šaukštelio šaltalankių liofilizuotų miltelių
Sviesto kepimui
Aliejaus kepimui
Gaminimas
1. Į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską, miltelius. Viską išmaišykite ranka.
2. Suberkite daugiau nei pusę stiklinės miltų, apie du šaukštus pasilikite. Iškočiokite gautą tešlą.
3. Supjaustykite smulkiai gražgastę, baziliką, įmaišykite į tešlą.
4. Ant lentelės berkite likusius miltus ir imkite gabalėlį tešlos ir formuokite peiliu.
5. Įkaitinkite keptuvę, dėkite sviesto ir pilkite lašelį aliejaus, kad sviestas nedegtų. Kepkite lengvoje kaitroje, kol apskrus.
Skanaus 🙂

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.