VARŠKĖS APKEPAS SU ŠOKOLADINIU KREMU

Tikriausiai kaip ir kiekvienas esam daug kartų valgę įvairius varškės apkepus, tačiau man vis iki tobulumo dar trūkdavo tai to, tai ano… Iki kol neiškepiau šio varškės apkepo, kurį kepu jau daug metų ir jo skonis labiau kaip varškės pyrago, purus ir net kartais būna korėtas!

Reikės

900g pertrintos varškės

Žiupsnelio kepimo miltelių

250 ml kefyro

250g manų

150g cukraus

2 kiaušinių

Šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminimas

  1. Kiaušinius įmušti į dubenį, berti cukrų ir vanilinį cukrų. Viską mikseriu išplakti iki purumo. Plakti apie 5 minutes.
  2. Sudėti varškę, kepimo miltelius ir viską sumaišyti su kiaušiniais.
  3. Suberti manus, kefyrą ir gerai viską išmaišyti.
  4. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  5. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, supilti apkepo masę.
  6. Kepti apie 45 – 50 minučių. Galite tikrinti su mediniu pagalėliu, jei jis ištrauktas iš apkepo bus sausas, reiškiasi iškepę.

Šokoladinis kremas yra nuostabus tuo, kad varškė puikiai draugauja su šokoladu…

Reikės

100g pieniško šokolado

150ml 35%grietinėlės

Gaminimas

  1. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Grietinėlę išpakite iki standumo.
  3. Kai šokoladas pradės vėsti, sudėkite į grietinėlę ir viską išplakite. Palike kremą šaldytuve kol apkepas iškeps, aptepkite juo.
  4. Rekomenduoju grietinėlę plakti ką tik ištrauktą iš šaldytuvo, o išplaktą skubiai dėti atgal, kad išliktų standi.

Skanių pojūčių 🙂


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.