Varškės spurgytės

Yra receptų kuriuos galima kelti kas mėnesį, ir tikrai žinau, kad jie atras savus skaitytojus, taip pat ir gamintojus. Savo tinklaraštyje turiu nemažai tokių, pradedant nuo įvairių pyragų, baigiant kibinais.
Varškės spurgytės taip pat yra vienas iš tų receptų.
Reikės:

500 g varškės
4 kiaušinių
300 g miltų
5 šaukštų cukraus
3 šaukštelių vanilinio cukraus
1 šaukštelio sodos
1 šaukštelio acto
Aliejaus kepimui

Gaminimas
1. Į indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską gerai išplakite mikseriu.
2. Sudėkite varškę. Kitame inde sodą nugesinkite actu.
(Pilkite sodą ir actą, išmaišykite kol suputos ir pilkite į varškės masę).
3. Dėkite miltus ir viską ranka maišykite, minkykite. Stebėkite tešlą ar ji limpa į vieną gumbą. Jei ne berkite dar miltų.
4. Pilkite aliejų į puodą ir laukite kol įkais. Kol kaista aliejus į lėkštę įsipilkite truputį aliejaus ir rankomis ją ištepkite.
5. Su aliejumi išteptomis rankomis imkite tešlos dalį ir pirštais nuo viršaus spauskite minimalias spurgytes, dėkite į lėkštę, kol kaista aliejus. Prieš kepimą, rankomis visas pagražiname.
6. Dėkite kepti į aliejų. Kepkite kol gausis tamsiai ruda spalva.
 

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.