VEGANIŠKAS KEKSAS

Įkvėptas aplinkos, pabandžiau savo virtuvėje kelis eksperimentus. Vienas iš jų veganiškas šokoladinis keksas. Vietoje alkoholio pabandžiau įpilti balzamiko acto, ir ką Jūs galvojat? Atradimas!

Toks retai naudojamas ingredientas konditerijoje, kuo puikiausiai mano desertą padarė labai labai skanų.

Patiekalo sudėtingumas –  roberto-cavalli-gold-lizzard-spoon-1roberto-cavalli-gold-lizzard-spoon-1


Porcijų skaičius


6


Reikės

3 stiklinių speltos miltų

Pusės šaukštelio vanilinio cukraus

Pusės šaukštelio kepimo miltelių

Pusės stiklinės kakavos

1 apelsino sulčių

1 stiklinės rudojo cukraus

1.5 stiklinės vandens

2 šaukštų balzamiko acto

3 šaukštų linų sėmenų

10 pistacijų

1 šaukšto kokosų sviesto

Žiupsnelio cinamono

 j8n_2438_web

Gaminimas

  1. Miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir kakavą suberkite į dubenį ir išmaišykite.
  2. Į kitą dubenį išspauskite apelsino sultys, supilkite vandenį, balzamiko actą, suberkite cukrų ir viską išplakite.
  3. Šias dvi mases sujunkite į vieną, išmaišykite.
  4. Pistacijas susmulkinkite, sumaišykite su linų sėmenimis. Įmaišykite į keksą.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
  6. Kekso arba kitokią formą ištepkite kokosų sviestu ir šonus apiberkite cinamonu.
  7. Supilkite į formą tešlą, dėkite kepti.
  8. Keps apie 45 min. Bet geriausia žr. pagal pagaliuką, jei ištrauksite jį sausą – paruošta.

 

Aistra Gaminti!

Iki Kito Karto! 🙂


Susiję straipsniai

Discussion about this post

  1. […] Kitchen obses­sion vega­niš­kas pyra­gas su labai daug šoko­lado. pau­lius sako, jog tai bene ska­niau­sias sal­dė­sis, kurį gamino be kiau­ši­nių. […]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.