Vištienos sparneliai

  • jon_8528

Esu tikriausiai iš tų virėjų, kurie jei jau daro karštą patiekalą, nori nustebinti ne tik valgantį, bet ir patį save.
Taip, esu virėjas ir jau 4 metai neabejoju savo sprendimu.

Tinklaraštis mano hobis, mano hobis skirtas ieškantiems naujovių, skubantiems, namų šeimininkams, nes kita mano pusė, po darbo skuba namo ir gamina vėl ir vėl. Todėl esu ne tik virėjas, bet ir namuose gaminantis ir puikiai žinau, kokią virtuvė yra naminė, todėl mano tinklaraštyje nerasite didelio asortimento pietums, ar kitaip pavadinkime – sočiai ir daug. Tačiau, kartais nutinka išimčių, kada gaminu buitiškai ir jaučiu pareigą ir norą pasidalinti su Jumis vienu ar kitu receptu. Šiandien gaminu – vištienos sparnelius, jie nuostabūs!

JON_8537

Reikės

2 svogūnų
500g vištienos sparnelių
400g slyvų

Marinatui

Šaukšto grūdėtų garstyčių
5 šaukštų baltojo vyno acto
Druskos, pipirų
7 skiltelių česnako
Pusės nedidelio svogūno
Šaukšto kmynų
2 šaukštų citrinos sulčių
2 šaukštų rudojo cukraus

JON_8548

Gaminimas

  1. Į dubenį įdėkite garstyčias, supilkite baltojo vyno acto, citrinos sulčių, suberkite druską, pipirus, kmynus, cukrų. Įtarkuokite smulkiai česnako skilteles. Supjaustykite smulkiais kubeliais svogūną. Viską išmaišykite ir įtrinkite vištienos sparnelius. Palikite valandą šaldtyve.
  2. Slyvas iškaulinkite, palikite jas perpjautas per pusę. Svogūnus padalinkite į 4 dalis. Jei didesni į 6 dalis.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  4. Kepimo popieriumi ištieskite kepimo skardą, sudėkite sparnelius, slyvas ir svogūnus.
  5. Kepkite apie 30-40min.
  6. Tiekite sparnelius su slyvomis, su keptu ir nuskausmintu svogūnų, galite dar šviežių daržovių papjaustyti.

JON_8551

Aistra Gaminti!

12784371_10156857175575157_64306474_n


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ĮDARYTA CUKINIJA SU LĘŠIAIS

OMLETO SUKTINIS

MASKARPONĖS TORTAS SU PLIKYTAIS PYRAGĖLIAIS

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.