Vynas ir kanelės

Sveiki. Esu Rytis ir Pauliui apie vyną bei jo derinimą prie maisto esu pasakojęs milijonus kartų.  Tad jam kilo mintis, prisidėti prie jo tinklaraščio pasakojimais, kaip derinti vyną ir maistą. 

Apie save vėliau, dabar apie kaneles.

12721792_1131911930166949_2131328107_nIlgai netraukė noras sėsti prie kompiuterio ir rašyti, bet pastarasis Kitchen Obsession kanelių receptas, susilaukė Jūsų visų susidomėjimo ir gausybės komentarų. Tai būtų pirma priežastis, paskatinusi imtis kompiuterinės plunksnos, bet antroji, tai paradoksas, kuris mane nustebino jau prieš keletą metų. Aišku, Paulius netiki iki šiol, kad aš pats esu jas kepęs namie. Aišku ne vienas, o su draugų kompanija, nes mūsų tarpe kanelės – slapta aistra, ir visoms draugėms staiga pasimiršta visos dietos .

Tą paradoksą ir noriu Jums papasakoti. Nuo seno žinojau vyno ir maisto derinimo taisyklę, kad reikia visad domėtis, ką geria to krašto žmonės prie savo sukurto patiekalo. Tąkart pasidomėjus paaiškėjo, kad visas internetas šaukia, jog tinkamiausias vynas prie jo Tawny Portas. Ir tik viena išlyga, kad tinka dar, kaip ir daugelių atvejų, kas nėra tikrai blogai – tai šampanas! Nenuostabu, nes kanelės greitai išgarsėjo Paryžiuje. O kaip Paryžiuje be Šampano. Tai vat, o kilusios jos yra iš Bordo regiono, tad man švietėsi, kad tinkamiausias būtų įžymusis šio regiono saldusis Sauternes, nuostabiai svaiginantis kilniojo puvinio vynas.

Taigi, iš tikro paragavus, paaiškėjo, kad Tawny portas – teisingas pasirinkimas. Bet kokiu atveju, dera gražiai vaizdiškai – tai mažas prancūziškas pyragaitis ir nedidelė porto vyno taurelė (kaip ir kitų desertinių vynų su desertukais). Bet kodėl Tawny portas iš Portugalijos yra the best choice?

Todėl, kad jo ne tik spalva karamelinė, bet ir kvapas bei skonis. Ta karamelė puikiai apjungs skonius, kuomet atsikandus kanelės, gurkštelėsit porto. Aišku, vynas turi ir daugiau skonių savo puokštėje, kas nepakenks mėgaujantis kanele.

Tai šiek tiek vyšnių bei cinamono, ir šiek tiek daugiau alkoholio, kuris Jus sušildys. Tai tiek, mėgaukitės kanelėmis!! Ragaukit jas su Portu, arba išmėginkit naujus derinius. tik jei rasit ką nuostabaus, būtinai pasidalinkit su manim, ir su visais, kurie skaito 😉
Jei rinksitės Tawny portą, patiekit jį šiek tiek vėsesnį, nei kambario temperatūros, maždaug aštuoniolikos laipsnių.
Kanelių receptą rasite čia: http://kitchenobsession.lt/kaneles/
IKI

Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.