Žuvies pyragas su špinatais

Nežinau ar atkreipėte dėmesį, kad mano keliami patiekalai tinkami ir pietų stalui, bet puikiai tinka ir užkandžiui. Tai vat šis pyragas apie tai.

Jam reikės

250 g šaldytos bemielės sloksniuotos tešlos
Saujelės šviežių špinatų lapelių
100 g brie sūrio
300 g lašišos filė
1 kiaušinio
Druskos, pipirų
Kelių šaukštų jogurto

JON_1480

Gaminimas

  1. Tešlą padalinti į 4 dalis.
  2. Visas jas iškočioti stačiakampio forma.
  3. Ištiesti kepimo popieriumi kepimo skardelę.
  4. Vieną iškočiotos tešlos lakštą dėti ant kepimo popieriaus, sudėti sūrį uždengti kitu tešlos lakštu.
  5. Lašišą supjaustyti smulkiai ir sudėti ant viršaus, berti druskos, pipirų. Uždengti 3 lakštu.
  6. Špinatus sudėti ant 3 lakšto.
  7. 4 lakštą reikia pakočioti ir padaryti jį kiek ilgesnį ir platesnį, kad uždengtų visą pyragą. Su kokia nors maža formele ar kokiu nors daiktu panašiu į formelę, ties viduriu tešlos išspausti rutuliukus. Uždengti pyragą.
  8. Iš likusios tešlos galite užkamšyti skylutes, jei tokių bus pyrage, kad nebegtų sūris, kol keps.
  9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  10. Kiaušinį išplakite, teptuku ištepkite pyragą.
  11. Kepkite apie 20 – 30 min. Kol gražiai paskrus.
  12. Karštą tiekite su jogurtu.

 

 


Susiję straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.